• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Osmangazi’de Yabancı Gelin Ve Damat Rekoru

Osmangazi’de Yabancı Gelin Ve Damat Rekoru
Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi, 2015 yılında yabancılara yönelik evlilik işlemlerinde rekor kırdı.

Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi, 2015 yılında yabancılara yönelik evlilik işlemlerinde rekor kırdı. 2015 yılında toplam 207 yabancı gelin ve damat dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı.

Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi, 2015 yılında en fazla yabancı uyruklu çiftin nikahının kıyıldığı adres oldu. Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden Bursa'ya gelen gelin ve damatlar hayatlarının en önemli gününde mutluluğa "evet" dedi. Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi'nde yıl içerisinde toplam 6 bin 546 nikah kıyılırken, hem gelin hem damadın yabancı olduğu 12, damatların yabancı gelinlerin Türk olduğu 25, gelinlerin yabancı erkeklerin Türk olduğu ise 170 nikah kıyıldı.

"YENİ YILIN İLK NİKAHINDA YABANCI GELİN"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2016 yılının ilk nikahında da Türk damat ile Macaristanlı gelini karı koca ilan etti. Türk Barış Hasan ile Macaristanlı Krısztina Jerant'ın nikahını kıyan Başkan Dündar, çifte ömür boyu mutluluklar diledi. Ailenin çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Aile ne kadar güçlü ise toplum da o kadar güçlü olur. Osmangazi Belediyesi olarak Bursa'da en fazla nikah kıyan belediyeyiz. 2015 yılında 6 bin 545 çifti evlendirdik. Bu evliliklerin arasında yabancı uyruklu vatandaşların sayısı da oldukça fazla. Bugün de Türk damat ile Macaristanlı gelinimizi evlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çiftimizi yepyeni bir hayat bekliyor. Birbirlerine karşı ömür boyu hoşgörülü ve anlayışla yaklaşarak her daim mutlu olmalarını temenni ediyorum." dedi.

Başkan Dündar, nikah sonrası damada "Eşiniz Sizden Ne İster" adlı kitabı hediye ederken, geline de evlilik cüzdanını teslim etti.

Osmangazi’de Yabancı Gelin Ve Damat Rekoru

Osmangazi’de Yabancı Gelin Ve Damat Rekoru

Osmangazi’de Yabancı Gelin Ve Damat Rekoru

Osmangazi’de Yabancı Gelin Ve Damat Rekoru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim