• BIST 13908.62
  • Altın 6425.64
  • Dolar 46.1192
  • Euro 53.3495
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C

Osman Gürbüz'ün sorgusu tamamlandı

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Osman Gürbüz'ün çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusuna devam edilen Gürbüz Savcı Nihat Taşkın'ın sorusu üzerine eski MİT görevlisi Mehmet Eymür'ün 1995 yılında Alanya'da otele geldiğini ifade etti. Gürbüz, ''Arkadaşlarıyla gelmişti otele. Ben o otelde çalışıyordum. Gıda alım satımıyla ilgileniyordum. Eymür ile konuştum'' dedi.

Savcı Taşkın'ın ''Ne konuştuğunuzu anlatır mısınız?'' sorusuna Gürbüz, ''Geçmişte yaşanan şeyler, nesini anlatayım. Mehmet Eymür ile ilgili bir şeyler söylersem dedikodu olur. Kanıtını koyamam. Onunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Kendisi benim hakkımda Hizbullah'ı kurduğumu falan diyor'' dedi.

Gürbüz'ün Antalya'daki çay bahçesine MİT görevlilerinin geldiğini belirtmesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, ''Sizin özelliğiniz ne? MİT, jandarma istihbarat, emniyet istihbarat geliyor. Size neden bu kadar şey ithaf ediliyor? Yeşil oluyorsunuz, mavi oluyorsunuz. Nedir sizin özelliğiniz?'' dedi. Gürbüz de, ''Bilemem ki. Eyüp Aşık, bakanlık yapmış bir insan 'Yeşil bu' diyor. 'Estetik ameliyat oldu' diyor'' şeklinde yanıt verdi.Şengün'ün ''Üzerinize neden bu kadar çok gelindiğini söylüyorsun?'' sorusuna da Gürbüz, ''Benden ele geçen silahlar ve sahte kimlikler'' diye yanıtladı.

Gürbüz, hiçbir siyasi kimliğe sahip olmadığını, siyasi hiçbir suçtan da tutuklanmadığını ifade ederek, sebepsiz yere üzerine gelindiğini söyledi.Başkan Şengün, ''Osman Gürbüz, bir insan 10 sene nasıl kaçar? Kaçabilir mi? Hem de adam öldürmek gibi bir suçtan aranırken. Hem kaçaksın hem de bu kadar silahla dolaşıyorsun. Üstelik güvenlik şirketine de ortak olmuşsun'' dedi. Gürbüz de gayri resmi bir işe karışmadığını, sabah işe gidip, akşam eve geldiğini söyledi.

Şengün'ün ''Üzerinde 10 tane silahı taşıyamazsın. Sahte kimlik alınmış. Kaçak bir ansan bunları nasıl bulundurur? Bunu nasıl izah edeceksin?'' sorusuna Gürbüz, silahları üzerinde taşımadığını, silah ticareti amacının da olmadığını ifade etti. Bunu izah edemediğini belirten Gürbüz, bunlardan dolayı yargılandığını ve cezasını çektiğini kaydetti.Gürbüz'ün avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından Başkan Şengün, duruşmaya kısa bir ara verdi.Başkan Şengün, aranın ardından tutuklu sanık Muzaffer Öztürk'ün savunmasının alınacağını belirtti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim