• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Osman Gökçek’e, ’Saldırganları Neden İfşa Ettin’ Suçlaması

Osman Gökçek’e, ’Saldırganları Neden İfşa Ettin’ Suçlaması
ODTÜ'de, karşıt görüşlü öğrencilerin namaz kılan öğrencilere saldırmasının ardından, Osman Gökçek'in saldırıyı gerçekleştiren kişilerin isimlerini...

ODTÜ'de, karşıt görüşlü öğrencilerin namaz kılan öğrencilere saldırmasının ardından, Osman Gökçek'in saldırıyı gerçekleştiren kişilerin isimlerini paylaştığı iddiasıyla bir grup ODTÜ öğrencisi, Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

ODTÜ'de daha önce depo olarak kullanılan ve mescide dönüştürülen alanın dolu olması nedeniyle basketbol sahasının kenarında seccadelerini serip namazlarını kılmaya çalışan öğrencilere, farklı görüşteki ODTÜ öğrencileri saldırmıştı. Saldırının ardından Osman Gökçek, ODTÜ'deki mescit sorununa dikkat çekmişti. Bunun üzerine ODTÜ öğrencileri, Osman Gökçek'in saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin isimleri yayımladığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde toplanan ODTÜ öğrencileri, 22 Aralık 2015 tarihinde yaşanan ve bu güne kadar süregelen tartışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. "ODTÜ teslim olmayacak" yazılı pankart açan grup ile Beyaz TV muhabiri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından grup adına basın açıklaması yapan ODTÜ öğrencisi Derya Koca, "ODTÜ'de ve eş zamanlı olarak birçok üniversitede, hiç de tesadüf olmayan saldırılar gerçekleştiriliyor. Geçen haftalarda ODTÜ'de yapılan provakasyon girişiminin ardından, ODTÜ'yü rant kapısı olarak gören Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek. Utanmadan ODTÜ'lü devrimcileri, öğrencileri tek tek isimlerini vererek hedef gösterip aklı sıra tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

Yıllardın ODTÜ'de cami ve mescitlerin kullanıldığını, okuldaki inançlı insanlara yönelik hiçbir saldırı ve müdahalelerin gerçekleşmediğine dikkat çeken Koca, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bugün bu yalan ve iftira kampanyasının neden başlatıldığı ortadadır. Toplumsal muhalefetin dinamik bir unsuru olan ve iktidara biat etmeyen üniversite gençliği, özellikle de kurulduğu günden bu güne iktidarlara boyun eğmeyen, her daim haksızlıklara karşı durmuş olan ODTÜ öğrencileri bu yolla susturulmaya hatta mümkünse açık hedef haline getirilerek yok edilmeye çalışılıyor. Kendisi dışındakine yaşam şansı tanımayan, bu insanlık düşmanı gruplara hangi surette olursa olsun üniversitelerde izin vermeyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Ne olduğu belirsiz tehditlerle bizleri yıldıracaklarını sananlara da, Osman Gökçek gibi adı her türlü pisliğe bulaşmış yandaşlara da yıllardır olduğu gibi bugün de papuç bırakmayız."

Yaşanan olayların haftalardır ODTÜ'de ibadet özgürlüğüne saldırı varmış gibi lanse edildiğini kaydeden Koca, "Osman Gökçek eliyle hedef gösterilen tüm öğrenciler bugün açıkça hapse atılmak, okuldan atılmak gibi şeylerle tehdit ediliyor. Biz, hedef gösterilmeye çalışılan ODTÜ öğrencileri ve emekçileri olarak bugün buradayız" diye konuştu.

Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunan grup, Adliye çıkışında ise Beyaz TV muhabiri ve kameramanına domates ile yumurta attı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim