• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Ortahisar Belediyesi 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Ortahisar Belediyesi 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
Ortahisar Belediyesi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Ortahisar Belediyesi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis toplantısında gündem maddesi olarak görüşülen Meclis Denetim Komisyonu'na üye seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde Ayşegül Yılmaz, Tahsin Bayrak, Turan Terzi, Abdülkadir Soytemiz ve Derviş Köz Meclis Denetim Komisyonu'na üye olarak seçildi. Mecliste 3. gündem maddesi olarak gelen Kıbrıs'ın İskele Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi'nin kardeş şehir olmasına yönelik gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne iline bağlı İskele Belediyesi daha önceden Ortahisar Belediyesi ile kardeş belediye uygulamasını oylayarak kabul etmişti. Konuyla ilgili söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Kıbrıs'ın Türkiye'nin milli davası olması nedeniyle İskele Belediyesi ile kardeş belediye olmaya çok önemsediğini ayrıca KKTC'de hem Trabzon'dan hem de Türkiye'den pek çok vatandaşın olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Girne'ye bağlı İskele Belediyesi'ne kardeş belediye uygulamasına yönelik isteğimiz olmuştu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da bunu çok olumlu karşılamıştı. Biz de bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Kıbrıs ile kardeşlik bağlarımızı sıkı tutmamız için bu karardan hepinizin memnuniyet duyacağını biliyorum" dedi.

Ortahisar Belediye Meclisi'nin CHP'li meclis üyesi Turgay Güngör, CHP Trabzon İl Başkanlığı'na seçildiği için Belediye meclis üyeliğinden istifa etti. İstifa dilekçesini 2016 yılı ilk toplantısında Başkan Ahmet Metin Genç'e veren Güngör, istifasına yönelik bir konuşma yaptı.

Meclisin yapacağı her iyi işi, her iyi kararı alkışlayacağını ama eksik gördüğü noktaları da dile getireceğini belirten Güngör, "26 Aralık'ta yapılan CHP'nin il kongresinde CHP il Başkanlığına seçilmiş bulunmaktayım. Sizlerle yaklaşık 22 aydır beraber çalıştığımız için çok mutluyum. Hepinizle ilişkilerim var. Şuan da bulunduğum konum itibariyle CHP İl Başkanı olarak Ortahisar Belediye meclisinde görev yapmam benim açımdan bazı sorunlar oluşturabilirdi. Ben sizleri dışarıdan takip edeceğim. Yapılan her iyi işinizi, her iyi kararını alkışlayacağız tebrik edeceğiz. Ama eksik gördüklerimizi de söyleyeceğiz. Bu eksiklerin giderilmesi için her platformda düşüncelerimizi aktaracağız. Bu süreçte Ortahisar Belediye Meclisi çalışmalarına devam edecektir, katkı sağlama noktasında herkes elinden geleni yapacaktır. Ben teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Güngör'e meclis kapısına kadar eşlik edip, çalışmalarında başarılar dileyerek uğurladı. Ardından meclise hitap eden Genç, "Turgay Bey yasal prosedürün her iki görevi yürütmesine olanak vermesine rağmen siyasi etik gereği meclis üyeliğinden istifa etti. Siyaset etiği olarak bir taraftan CHP İl Başkanı, bir taraftan da Ortahisar Belediyesi meclis üyeliği sıfatını kendine uygun görmedi. Etiğe uygun bir hareket gösterdiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İstifa dilekçesini bizlere sundular. Biz de bunun üzerine yasal prosedürü işletip istifa dilekçesini sonuçlandıracağız ve yerine gelen arkadaşla çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Ortahisar Belediyesi 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim