• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Arzu Atabay, geçtiğimiz hafta sokakta zehirli köfte yiyerek ölen Pug cinsi 5 yaşındaki Maskot isimli köpeği için...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Arzu Atabay, geçtiğimiz hafta sokakta zehirli köfte yiyerek ölen Pug cinsi 5 yaşındaki Maskot isimli köpeği için ormanlık alanda mermerden mezar yaptırdı. Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, ormana yapılan mezarın yasalara aykırı ve suç olduğunu belirtti. Köpeğini çocuğu gibi sevdiğini kaydeden Arzu Atabay ise ilçede hayvan mezarlığı olmadığına dikkat çekerek, "Çöpe atacak halim yoktu. Köpeğim için her türlü cezaya razıyım" dedi.

'Maskot" adlı Pug cinsi 5 yaşındaki köpek, 28 Aralık'ta sahibi Arzu Atabay tarafından sokakta gezdirilirken yere atılmış zehirli köfteyi yedi. Fenalaşan köpek, götürüldüğü veteriner kliniğinde kurtarılamadı.

ORMANDA MERMERDEN MEZAR

Maskot'un öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçiren ve ardından sosyal paylaşım sitesinde, "Ben nasıl dayanacağım sensizliğe meleğim" yazan Atabay, önceki gün de ormanlık alanda köpeğine mermerden mezar yaptırdı. Atabay, köpeğin fotoğrafıyla doğum ve ölüm tarihlerinin yer aldığı mezar taşının isim bölümüne de "Maskot Atabay" yazdırdı.

Zehirli köfteyi atanların bulunup, cezalandırılması için her türlü girişimde bulunacağını kaydeden Arzu Atabay, "Güzel bebeğime son görevimi yaptım. Bundan sonra katilini bulacağım bebeğimin" ifadelerini kullandı.

"MEVZUATA AYKIRI VE SUÇ"

Atabay'ın köpeğini toprağa verdiği yerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması üzerine, "ormana izinsiz mezar yapılıp yapılmayacağı" sorusu gündeme geldi. Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, ormana mezar yapılmasının mevzuata aykırı olduğunu belirterek, "Kanunda ormanlık alana izinsiz mezarlık yapmak suçtur. Söz konusu mezar yapımı mevzuata aykırı. Ekiplerimiz inceleyecek ve işlem yasaya göre gerekenin yapacaktır" dedi.

"HAYVAN MEZARLIĞI YOK, ÇÖPE Mİ ATSAYDIM"

Arzu Atabay ise verilebilecek her türlü cezaya razı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Maskot benim her şeyimdi. Onu çocuğum gibi görüyordum, benden aldılar onu. Köpek diye çöpe atacak halim yoktu. Belediye yetkililerine sorduk ancak ilçede hayvan mezarlığının bulunmadığını öğrendik. Bu yüzden biz de orman içinde bir yer bulup maskotu buraya gömerek mezar yaptık. Kanunlara saygılıyız. Köpeğim için her türlü cezaya razıyım. Bize yer göstersinler oraya kaldıralım. Biz hayvanseverler Marmaris'te hayvan mezarlığı yapılmasını istiyoruz"

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim