• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyor

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyor
Ülkedeki av ve yaban hayatı kaynaklarını, yaşam alanları ile birlikte korumak için çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kaçak...

Ülkedeki av ve yaban hayatı kaynaklarını, yaşam alanları ile birlikte korumak için çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kaçak avcılara göz açtırmıyor. Bakanlık, ülke genelinde yaptığı denetimlerle 2015 yılında usulsüz avlanmadan dolayı 7,5 milyon TL ceza kesti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında av koruma ve kontrol çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Bakanlık bünyesinde görev yapan av koruma ekipleri, 2015 yılında 65 bin 250 avcıyı kontrol ederek, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet eden 6 bin 949 kişi hakkında yasal işlem yaptı.

2015'TE KAÇAK AVCILARA 7,5 MİLYON TL'LİK CEZA YAĞDI

Yapılan işlemler sonucunda kabahatlilere yaklaşık 5 milyon 41 bin TL idari para cezasının yanı sıra, yasak avlanma ile yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve eksilme sebebiyle 2 milyon 459 bin TL tazminat cezası da uygulanarak toplamda 7,5 milyon liradan fazla ceza kesildi. Ayrıca bu dönemde 4 bin 593 adet yaban hayvanı ile 2 bin 47 adet araca da el koyuldu.

"GELİRLER YABAN HAYATINA KATKI OLARAK GERİ DÖNÜYOR"

Uygulanan idari para ve tazminat cezaları ile av pulu olarak da tabir edilen avlanma izin kartı satışlarından elde edilen gelirlerin, av ve yaban hayatının geliştirilmesi maksadıyla kullanıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise buradan elde edilen gelirlerin av ve yaban hayatına katkı olarak geri dönmesinin sağlandığını ifade etti.

Bakan Veysel Eroğlu, av koruma ve kontrol faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüklerini de vurgulayarak, "Kaçak avcılara göz açtırmıyoruz. Bu çerçevede DKMP Genel Müdürlüğü denetimlerini Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet, Muhtarlar ve Fahri Av Müfettişlerinin de destekleri ile en etkin biçimde devam ettiriyor" dedi.

SOSYAL MEDYADAN DA SIKI TAKİP

Kaçak avcılık faaliyetinde yapılan denetimlerin arasında sosyal medya da yer alıyor. Facebook ve Twitter gibi oldukça yaygın olarak kullanılan sosyal ağlarda yasadışı yayınlanan av görüntülerinin tespiti yapılıyor ve kabahatliler hakkında yasal işlem uygulanıyor.

Bu çerçevede 2015'te sosyal paylaşım sitelerinde yaklaşık 500 kişi hakkında cezai işlem uygulandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim