• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Antalya’da 2 Bin 730 Ceviz Ağacının Dağıtımını Yaptı

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Antalya’da 2 Bin 730 Ceviz Ağacının Dağıtımını Yaptı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulamaya koyduğu "Ceviz Eylem Planı" ile ülkenin dört bir yanında yeni ceviz ormanları...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulamaya koyduğu "Ceviz Eylem Planı" ile ülkenin dört bir yanında yeni ceviz ormanları kurmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Antalya'da toplam 2 bin 730 adet ceviz ağacı dağıtımı yapıldı.

150 DEKAR ALANA CEVİZ AĞACI DİKİLDİ

"Ceviz Eylem Planı" kapsamında 2012 yılından itibaren Antalya'da da çalışmalara başlandı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada öncelikle uygun sahalar belirlenerek, arazi hazırlıkları yapıldığı bildirildi. Daha sonra dikimler gerçekleştirilerek dikilen fidanların bakımı ve kullanımı en yakın köy halkına dağıtılarak sertifikaları teslim edildiği ifade edilen açıklamada eylem planı kapsamında 2014 yılı ilkbaharında Bayat Bademleri köyünde 150 dekar alanda ceviz dikimi gerçekleştirildiği kaydedildi. Köyde yaşayan 21 hane halkına hane başına 130 adet olmak üzere toplamda aşılı ve Chandler cinsi 2 bin 730 adet ceviz ağacının dağıtımı yapıldı.

BAKAN EROĞLU: "YENİ CEVİZ ORMANLARI KURUYORUZ"

Türkiye'nin cevizin gen bankası ve anavatanı olmasına rağmen ceviz üretimimizin iç tüketimimizi karşılamadığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Yıllık tüketimimizin yaklaşık yüzde 60'ı ithal ediliyor. Bu sebeple Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak uygulamaya koyduğumuz "Ceviz Eylem Planı" ile ceviz fidanı üretimine ve ceviz ağaçlandırmalarına ağırlık vererek yeni ceviz ormanları kuruyoruz" diye konuştu.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Ceviz Eylem Planı kapsamında yapılan ve yapılacak olan ceviz üretim ve ağaçlandırma çalışmaları neticesinde Türkiye'nin artık ceviz ithal eden bir ülke olmak yerine ceviz ihraç eden bir ülke durumuna gelecek" ifadelerini kullandı.

2012-2016 yıllarını kapsayan "Ceviz Eylem Planı" ile başta orman köylüsü olmak üzere kırsal alanda yaşayan bütün vatandaşların refah seviyelerinin artırılması hedefleniyor. Bu çalışmalarla ayrıca sosyoekonomik kalkınma ile yeni iş ve istihdam alanlarının oluşturulmasına da katkı sağlanması planlanıyor.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Antalya’da 2 Bin 730 Ceviz Ağacının Dağıtımını Yaptı

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Antalya’da 2 Bin 730 Ceviz Ağacının Dağıtımını Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim