• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Orhan Pamuk'un 'Kırmızı Saçlı Kadın'ı çıktı

Orhan Pamuk'un 'Kırmızı Saçlı Kadın'ı çıktı
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un yeni kitabı "Kırmızı Saçlı Kadın" Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un yeni kitabı "Kırmızı Saçlı Kadın" Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. Kitapta, 30 yıl öncesinde İstanbul yakınlarındaki bir kasabada geçen aşk hikayesi anlatılıyor.

Orhan Pamuk, Türk edebiyatına yeni eserleriyle damga vurmaya devam ediyor. Son olarak Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan "Kırmızı Saçlı Kız" romanı ile okurlarıyla buluşuyor. "Kırmızı Saçlı Kız" romanında İstanbul yakınlarındaki bir kasabada 30 yıl önce yaşanan aşk hikayesi anlatılıyor. 1980'lerin ortasında geleneksel usulle kuyu kazan Mahmut Usta ile çırağı "küçük bey" Cem zor bir arazide su ararlarken, kasabanın hemen dışındaki sarı çadırda esrarengiz bir tiyatrocu kadın her gece eski masal ve hikâyeleri yeniden anlatmaktadır. Roman, bir yandan genç kahramanın aşk, kıskançlık, sorumluluk ve özgürlük duygularıyla derinden tanışmasını hikâye ederken, diğer yandan medeniyetler üzerinden babalar ve oğullar; "otoriterlik" ve birey olma konularını tartışıyor.

Kırmızı Saçlı Kadın'da okur, Batı'nın ve Doğu'nun iki temel efsanesi Sophokles'in Kral Oidipus'u (babayı öldürmek) ile Firdevsî'nin Rüstem ve Sührab'ıyla (oğulu öldürmek) yeniden karşılaşıyor.

Orhan Pamuk'un romanları 63 dile çevrildi ve Türkiye'de 2, dünyada toplam 13 milyon sattı. Pamuk, dünyada edebiyat ve roman sanatı konularında verilen önemli pek çok ödülü kazandı. Benim Adım Kırmızı ve Kar adlı romanları tarihte en çok çevrilen ve en çok okunan Türkçe kitaplar oldu.

Orhan Pamuk, 2005'de Prospect Dergisi tarafından dünyanın 100 entelektüeli arasında gösterildi ve 2006 yılında Time Dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçildi. 2008'de aşk, evlilik, dostluk, mutluluk gibi konuları bireysel ve toplumsal boyutlarıyla işlediği Masumiyet Müzesi adlı romanını yayımladı. 2012 yılında İstanbul'da açtığı Masumiyet Müzesi ise Avrupa'nın En İyi Müzesi ödülünü kazandı. 2015'te Ulusal Düşünce(Kanaat) Liderleri İndeksi'ne göre dünyanın en etkili düşünce önderleri arasında dördüncü sırada gösterilen Pamuk'un önceki romanı Kafamda Bir Tuhaflık, 42 dile çevrildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim