• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Önemsenmeyen varisler sağlığınızı bozabilir

Önemsenmeyen varisler sağlığınızı bozabilir
Fazla kilolar, hareketsizlik, çok ayakta kalmak ve genetik faktörler.


Tüm bunlar bacaklarda varis oluşumuna zemin hazırlayan önemli etkenlerin başında geliyor. Kadınlarda erkeklere oranla 4 kat fazla görülen varisler, yalnızca estetik görünümü bozmakla kalmayıp kalp damar sağlığını da olumsuz etkiliyor.
Çoğunlukla vücudun tüm yükünü taşıyan bacakların alt kısımlarında görülen varis hastalığı, bacaklardaki toplardamarların genişlemesi ve venöz kapakçıkların yetersiz kalması sonucu gelişen ve hoş olmayan görüntülerle kendini gösteren bir toplardamar bozukluğudur.
Varis hastalığı ile başa çıkmak için doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması kadar koruyucu tedbirlerin alınması da büyük önem taşımaktadır.
Varis hastalığı ve güncel tedavi yaklaşımları hakkında toplumu bilinçlendirme amacı ile 22 Mart 2014 Cumartesi günü Memorial Ataşehir Hastanesi'nde halka açık ve ücretsiz sağlık söyleşisi düzenlenecek. Memorial Ataşehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Azmi Özler, Op. Dr. Fikri Yapıcı ve Op. Dr. Altuğ Sağır'ın konuşmacı olarak katılacağı “Memorial Sağlık Söyleşisi” ile varis hastalığı hakkında merak edilenler cevaplanacak.
Memorial Ataşehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azmi Özler, genellikle çok ileri evrelere gelene kadar önemsenmeyen varis hastalığında genetik faktörler kadar düzensiz yaşam tarzının da etkili olduğunu vurgulayarak tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi:
Varis ile insanlar depresyona girebiliyor
Bacak damarlarının görünür halde olması her zaman hastalık anlamına gelmemektedir. Ancak varisler geliştiğinde de damarlar ciltten kabarık, mor renkte ve hoş olmayan bir görünüme neden olur. Varisler neredeyse bazı kişilerin bacaklarından utanır hale geldiği ve ne yapacağını bilemediği durumlardır. Hatta bu hastalık nedeniyle yalnızlaşan ve depresyona giren kişiler olduğu gözlemlenmektedir. Varis oluşumunda en büyük etkenlerden biri de hareketsiz yaşamdır.
Tedavi için erken tanı şart
Varis hastalığı ilk aşamalarında görüntü açısından olumsuz sonuçlar vermediği için önemsenmeyen ve tedaviye başlanmadığı için geç kalınıp çok iyi sonuçların alınamadığı bir hastalık grubudur. Bunun için erken evrelerde teşhis konulması tedavinin en önemli kısmını oluşturmaktadır.
Kozmetik ve sağlık açısından olumlu sonuçlar alınıyor
Klasik ameliyat yöntemleriyle tedavi yapılabildiği gibi günümüzde hastaya daha az zarar veren modern yöntemlerle daha estetik sonuçların elde edilmesi mümkün olmaktadır. Bu estetik yöntemlerde özellikli modern cihazların ve deneyimli cerrahlar tarafından kullanılması son derece başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim