• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Önder’den Velilere Seçmeli Ders Uyarısı

Önder’den Velilere Seçmeli Ders Uyarısı
İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Muğla İl Temsilcisi ve MİMDER Başkanı Sefa Kara, öğrenci velilerinin önümüzdeki yıl...

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Muğla İl Temsilcisi ve MİMDER Başkanı Sefa Kara, öğrenci velilerinin önümüzdeki yıl öğrencilerin seçmeli ders tercihi konusunda iyi seçim yapmalarını istedi.

Kara yaptığı açıklamada, velilerin Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, din, ahlak, Arapça derslerinin seçilmesi konusunda duyarlı olunmaya davet etti. Kara, "ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak eğitimin her alanında söz sahibi olmaya ve yaptığımız çalışmalarla gençlerimizi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4.sınıf, orta okul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli nokta "Seçmeli Dersler" konusuydu. Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed(sav)'in Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz. Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'nin hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir.

Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır" dedi.

Kara, Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerektiğini belirterek, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz" dedi.

Önder’den Velilere Seçmeli Ders Uyarısı

Önder’den Velilere Seçmeli Ders Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim