• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Ömrünü Ailesine Adadı

Ömrünü Ailesine Adadı
Van'ın Gevaş ilçesinde yaşayan Zinet İdiz, önce yatalak babası ve annesine, şimdi de felç kalan eşine bakıyor.

Van'ın Gevaş ilçesinde yaşayan Zinet İdiz, önce yatalak babası ve annesine, şimdi de felç kalan eşine bakıyor.

İlçenin Elmalı mahallesinde yaşayan Zinet İdiz, 23 yıl önce yatalak olan babasını yanına aldı. 8 yıl boyunca babasına bakan İdiz, babasının ölümünden sonra annesinin rahatsızlığıyla karşılaştı. 12 yıl boyunca yatalak annesine bakan İdiz, annesinin ölümünden 6 gün sonra eşinin felç olmasıyla karşı karşıya kaldı. 40 yıldır evli olduğu eşi Hüsnü İdiz'in geçirdiği beyin kanaması nedeniyle felç kaldığını ifade eden Zinet İdiz (67), ömrünü ailesine adadığını belirterek, "6 yıl babama baktım. Babamın ardından annem yatalak oldu. 12 yıl boyunca da anneme baktım. Annemin ölümünden 6 gün sonra eşim beyin kanaması geçirdi ve felç oldu. 3 yıldır eşime bakıyorum" dedi.

Yaklaşık 23 yıldır ömrünü ailesine adadığı halde yüzünden tebessümü esirgemeyen İdiz, "Yıllardır komşularımın evine doğru dürüst gidemiyorum. Çünkü önce babam, sonra annem şimdi de eşim yatalak. Onları bırakıp gidemiyordum. Ama yine de halimden çok memnunum. Hastalara bakmak bana mutluluk veriyor. Eşimin dışında başka hastalar olsa, onlara da seve seve bakarım" ifadelerini kullandı.

Bir yandan yatalak eşine bakarken bir yandan da evin işlerini yapan İdiz, ekmek pişirmekten geri kalmıyor. Haftalık ekmeğini bir günde pişirdiğini dile getiren İdiz, "Misafirlerimiz çok olduğu için ekmek almak hem pahalıya mal oluyor hem de ekmek yetiştirmek çok zor oluyor. Bu nedenle bir haftalık ekmeği bir günde pişiriyorum" şeklinde konuştu.

Devletin kendilerine sunduğu imkanlardan dolayı mutlu olduğunu da anlatan İdiz, şöyle konuştu:

"Daha önce maddi yönden çok sıkıntıdaydık. Hastalara bakmak çok zordu. Ama Allah devletimizden razı olsun. Gerek yaşlılık maaşı, gerek bakıcı maaşı olsun bize her türlü imkanı sağladı. Allah kendilerinden razı olsun."

Ömrünü Ailesine Adadı

Ömrünü Ailesine Adadı

Ömrünü Ailesine Adadı

Ömrünü Ailesine Adadı

Ömrünü Ailesine Adadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim