• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Ömer Çelik: YSK örnek bir kurum

Ömer Çelik: YSK örnek bir kurum
AKP Sözcüsü Ömer Çelik 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Durduk yere YSK'nın görevini tam olarak yapması sağlanmalıdır gibisinden açıklama yapıldı. Aslında dünyadaki seçimleri yöneten kurumları incelediğimizde, örnek olarak gösterebileceğimiz bir kurum' dedi.

İşte Çelik’in açıklamalarından satır başları:

İki aşamaya ayırabileceğimiz üzerinde durmamız gereken durumlar oluyor. Birincisi yeterince bilgi sahibi olmamaktan kaynaklanan yorumlar, bir diğeri ise bizim yakinen tanıdığımız kara propaganda merkezlerinin ürettiği propagandalar.

Bizim görevimiz doğru bilginin verilmesi. Gerçek gazeteciler bunu doğru şekilde değerlendirecektir. Kara propaganda merkezlerine karşı yapabileceğimiz bir şey yok. Batı demokrasilerini de takip ediyoruz. Onun dışındaki yerlerdeki seçimleri de takip ediyoruz

Durduk yere YSK’nın görevini tam olarak yapması sağlanmalıdır gibisinden açıklama yapıldı. Aslında dünyadaki seçimleri yöneten kurumları incelediğimizde, örnek olarak gösterebileceğimiz bir kurum.

Seçim sürecinin bir parçası olan itiraz süreci devam etmektedir. Batı’nın pek çok demokrasisinde gayet olağan karşılanan bu süreci maalesef bazı grupların, bazı odakların sanki olağanüstü bir durum varmış gibi algılatmaya çalıştığını görüyoruz. Bu yanlış bir tutumdur

Gayet olağan bir durumdur, Türkiye’de her seçimden sonra siyasi partiler itiraz ederler ve bu itirazlar neticesinde bir tablo ortaya çıkar. Sonucu Yüksek Seçim Kurulu belirler

CHP İstanbul adayı bu sürece yönelik güvensizlik açıklamaları yapıyor. Memleketi mazbata fetişizmi ve strese sokmaya gerek yok.

Partilerimizin adı farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir

Türkiye, seçimi güçlü bir şekilde yapabilen bir ülke. Yüksek Seçim Kurulunun bu konudaki kapasitesine hepimiz güveniyoruz. Yüksek Seçim Kurulunun itibarını korumayı da bütün siyasi partiler kendilerine görev edinmelidirler.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim