• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Ölümlü Kazanın Davasına Başlandı

Ölümlü Kazanın Davasına Başlandı
Samsun'da kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen kamyonetin kavşakta çarptığı otomobilde 1 kişinin öldüğü, kendisiyle birlikte 3 kişinin de yaralandığı...

Samsun'da kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen kamyonetin kavşakta çarptığı otomobilde 1 kişinin öldüğü, kendisiyle birlikte 3 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili tutuklanan kamyonet sürücüsünün yargılanmasına başlandı.

Kaza, Tekkeköy ilçesi Atatürk Bulvarı Tekkeköy Kavşağı'nda 14 Ocak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yakup A. idaresindeki 38 NH 892 plakalı kapalı kasa kamyonet, Çarşamba'dan Samsun istikametine seyir ederken kavşakta yolun karşısına geçmekte olan Hasan Salih'in kullandığı 55 VJ 037 plakalı otomobile yandan çarptı. Kamyonet, önüne aldığı otomobili yaklaşık 50 metre sürükleyerek orta refüje çıkıp güçlükle durabildi. Kazada, otomobil sürücüsü Hasan Salih, Yaşemin Salih (30) ve 4 aylık İbrahim Asaf Salih ile kamyonet sürücüsü Yakup A. yaralandı. Kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü Hasan Salih, tedavi altına alındığı özel hastanenin acil servisinde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili tutuklanan kamyonet sürücüsü Yakup A. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu yargılanan sürücü Yakup A. kendini savundu. Mobilya alım satımı yapmak için Samsun'a geldiğini ileri süren Yakup A., "Kavşağa geldiğimde benim tarafa yeşil yanıyordu. Tam geçerken sarıya döndü. Bu sırada kavşakta bekleyen araçlardan biri yola çıktı. Duramayıp çarpmak zorunda kaldım. Benim yönüme trafik ışıkları kırmızı yanmıyordu" dedi.

Kazada eşi ölen ve kendisi ile çocuğu yaralanan Yasemin Salih, "Biz kavşakta kırmızı ışık yandığı için yeşil yanmasını bekliyorduk. Bizimle birlikte kırmızı ışıkta duran birkaç araç da vardı. Trafik ışığı bize yeşil yandı. Bu sırada eşim hareket etti ve kamyon bize çarptı. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Derviş Yüksel ise, "Olay sırasında ben başka bir aracın içinde bulunuyordum. Bize kırmızı yanıyordu. Yeşil yanınca hareket ettik. Bu sırada otomobile çarpan kamyonet kırmızı ışıkta geçti. Kamyonetin kırmızı ışıkta geçtiğini kesin olarak gördüm" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti kazada asıl kusurlunun tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verdi. Duruşmayı erteleyen mahkeme, tutuklu sürücü Yakup A.'nın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim