• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Okul Sporları Olimpiyatları koordinasyon toplantısı yapıldı

Okul Sporları Olimpiyatları koordinasyon toplantısı yapıldı
Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) koordinesinde 11-18 Temmuz 2016 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak Okul Sporları Olimpiyatları hazırlıkları...

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) koordinesinde 11-18 Temmuz 2016 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak Okul Sporları Olimpiyatları hazırlıkları kapsamında 2. Koordinasyon Toplantısı, yapıldı.

Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, milletvekilleri Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ayhan Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve koordinatörleri katıldı. 50 ülkeden 5 bine yakın sporcunun katılması beklenen organizasyonda atletizm, jimnastik, karate, judo, eskrim, güreş, okçuluk ve satranç sporları yer alacak.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, geleceğin sporcularının Trabzon'da buluşacağını belirtti. Toplantıda hazırlıklarda gelinen noktanın değerlendirileceğini ifade eden Öz, "Türkiye son yıllarda aldığı yatırımlarla dev organizasyonlara başarılı bir şekilde ev sahipliği yapıyor. 20 yıl önce imrenerek baktığımız ülkeler şimdi tecrübe olarak sizlerden nasıl istifade ederiz diye yoğun bir trafik içindeler. Trabzon gücünü ispat etmiş, güçlü spor altyapısıyla da bu tür organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapmış ve çok daha büyük organizasyonların altından kalkabilecek bir şehir olduğunu göstermiştir. Gerek EYOF, gerek Karadeniz Oyunları ve diğer etkinlikler çok önemli organizasyonlardı ve işbirliği ile çok güzel sonuçlar elde ettik. İl olarak spor kenti kimliğinin içini doldurmak için bütün kurumlarımızla çalışıyoruz." dedi.

Gönüllü eğitim projesi ile gençlerin bu organizasyonların içerisine dâhil edilmesinin önemine vurgu yapan Vali Öz, bu süreci hep birlikte başarılı bir şekilde yürütmek için çalıştıklarını anlattı.

TOSF Başkanı Ayhan Pala da organizasyonunun Trabzon'a çok şey katacağını dile getirdi. Pala, şöyle konuştu:

"İlimizdeki tesisler iyi kullanıldığı müddetçe, uluslararası organizasyonlar yapıldığı sürece, şehrin sosyal, kültür hayatının daha farklı gelişeceğine, entegrasyonu uluslararası anlamda daha fazla olacağına, her şeyden önemlisi ekonomik açıdan katma değer olarak şehre çok kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bu organizasyonun şehre 30 milyon TL gibi bir rakamı bırakacağını düşünüyoruz, bu bizim için bir şanstır."

 

Okul Sporları Olimpiyatları koordinasyon toplantısı yapıldı

Okul Sporları Olimpiyatları koordinasyon toplantısı yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim