• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

“Okul Öncesi Eğitim Her Çocuğa Ulaşabilmeli”

“Okul Öncesi Eğitim Her Çocuğa Ulaşabilmeli”
Gelecek Eğitimde Derneği'nin organize ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖZKUR-BİR ve İhlas Koleji'nin desteklediği 5. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ne Plato...

Gelecek Eğitimde Derneği'nin organize ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖZKUR-BİR ve İhlas Koleji'nin desteklediği 5. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ne Plato Meslek Yüksekokulu da katılım sağladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ve bu yıl "Değerler ve Aile" temasının işlendiği zirvede Plato Meslek Yüksekokulu da Çocuk Gelişimi Programı ile katılım sağladı. Böyle bir etkinliğinin çok yararlı olacağını düşündükleri için zirvede bulunduklarını dile getiren Plato Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Üyesi Lütfullah Çelikten, "Burada olmaktan gerçekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bürokrasinin böyle üst düzey yöneticilerinin, Sayın Emine Erdoğan'ın ve Milli Eğitim Bakanımızın burada yer alması bununla birlikte bu önemli isimlerin okul öncesi eğitim hakkındaki düşüncelerini ve bundan sonraki amaçlarını öğrenmek bizler için yol açıcı olacaktır. Bizler de eğitimimize bu anlamda onların fikirlerinden yola çıkarak yeni gelişmelere doğru yol açmayı düşünüyoruz. Yapılan zirve ile birlikte ülkemizde okul öncesi eğitim adına bir şeylerin yapıldığını ve bir şeylerin artık değiştiğinin bilincine vardık. Biz de bu gelişmelerden dolayı çok mutlu olduk" dedi.

"DEĞERLER VE AİLE ÖZELLİKLE SON ZAMANLARDA İHTİYACIMIZ OLAN ŞEYLER "

Zirvede, "Değerler ve Aile" temasının işlenmesinin bu yıl özellikle çok yerinde olduğunu dile getiren Çelikten, "Ülkemize ve dünyaya baktığınız zaman artık savaşların ne kadar çok olduğunu görebiliyoruz. Bu anlamda temel insani değerlerin gerçekten de çocukluktan itibaren bireylere aşılanması gerektiği konusunda artık hem fikiriz. Biz de yüksekokulumuzda ailelerle çalışma dersi veriyoruz. Burada yer alan öğretmen adaylarımız ailelerle nasıl çalışacaklarını ve iletişime geçeklerini öğreniyorlar. Aile ve değerler gerçekten çok önemli ve bütünleşmiş konular. Özellikle son günlerde bütün dünya olarak ihtiyacımız olan önemli meseleler. Zirvenin de konusunun bu olması heyecanlandırıcı bir durum. Umarım bu tarz zirveler ve eğitimler devam eder. Bunun yanısıra okul öncesi eğitimin, artık her çocuğun ulaşabileceği bir seviyeye gelmesini umut ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim