• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Okul ihalesi kimde kaldı?

Okul ihalesi kimde kaldı?
Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Koleji'nin bulunduğu arazi için girdiği ihaleyi 70 milyon TL'ye kazandı.

Ataşehir'deki Fenerbahçe Koleji'nin arazisinin satışı için  bugün İstanbul Defterdarlığı'nda düzenlenen kapalı zarf usulü yapılan ihale sona erdi. İhalede sadece Fenerbahçe Spor Kulübü teklif verdi. İhaleye Fenerbahçe Spor Kulübü adına Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler Turhan Şahin, Yalçın Haker, Şekip Mosturoğlu ve kulüp avukatları katıldı. İhale, Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı'nın Cağaloğlu'ndaki binasında gerçekleşti. Aziz Yıldırım, ihalenin ardından çıkışta gazetecilerin sorusun üzerine açıklamalarda bulundu.  Yıldırım, "İhaleye Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bir tek biz katıldık. İhaleye çıkan bedelin üzerinde artırmıştık ve o şekilde teklif mektubunu verdik" diye konuştu. 

"BUGÜNKÜ ŞARTLARA GÖRE YÜKSEK BİR BEDELLE ALDIK"

Bir gazetecinin "İhale kesin sonuçlandı mı?" şeklindeki sorusuna Yıldırım, "Aslında sonuçlandı ancak teklifi bakanlığa sunacaklar. Her halde bir aksilik çıkmaz. Biz kendi yaptığımız tesislerde eğitim yapıyorduk.  Süresi dolarken bu sürenin uzatılması için teklifte bulunduk. Milli Eğitim Bakanlığı'da okulun kendi ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bu nedenle biz de satın dedik. 30 trilyondan başlayan pazarlık 6 ay önce 50 trilyondan ihaleye çıkardılar. Sonra ondan vazgeçtiler. Şimdi 70 trilyona ihaleye çıkardılar ve biz de aldık. Biz işgalci değiliz, süresi dolduğu ve uzatılmadığı için kanunen uzatabilirlerdi. Ancak bizde bugün ki şartlara göre yüksek bir bedelle aldık" şeklinde yanıt verdi.  Aziz Yıldırım ve yöneticiler İstanbul Defterdarlığı'ndan yürüyerek Sirkeci Marmaray İstasyonu'na geldi. Yıldırım ve yöneticiler Marmaray ile kulüp binasına gitmek üzere buradan Marmaray ile Anadolu yakasına hareket etti. 

"TARAFTARLAR İÇERİ ALINMADI"

Öte yandan ihaleyi izlemek üzere sosyal medya üzerinden bazı taraftar grupları tarafından yapılan çağrılar nedeniyle İstanbul Defterdarlığı önünde yaklaşık 30 kişilik taraftar toplandı. İhaleyi izlemek iseyen taraftarlara defterdarlık önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis izin vermedi. Üzerlerinde formalarıyla Defterdarlığı'n bahçesine gelen taraftarlar polis tarafından dışarı çıkarıldı. Bazı taraftarlar, "Eğitim için kim bir tuğla koyuyorsa onun kulu, kölesi olayım", "Eğitim kurumlarımız Fenerbahçe'in değil halkımızın hizmetinde" yazılı pankart açtı.  Ayrıca defterdarlık önünde bekleyen taraftarlar çıkışta "Aldık mı başkanım?" şeklinde soru soran taraftarlara müjdeli haberi verdi. Yıldırım taraftarlara "Aldık, aldık" diye yanıt verdi. Taraftarlar, Sirkeci Marmaray İstasyonu'na kadar Aziz Yıldırım'ın peşinden yürüdüğü görüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim