• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Oğullarıyla Temizlik Yaptığı Evi Soydu

Oğullarıyla Temizlik Yaptığı Evi Soydu
Samsun'da bir kadın oğullarıyla birlikte 5 yıldır temizlik yaptığı evdeki çelik para kasasından 140 bin lira değerinde ziynet eşyası ve para çaldığı...

Samsun'da bir kadın oğullarıyla birlikte 5 yıldır temizlik yaptığı evdeki çelik para kasasından 140 bin lira değerinde ziynet eşyası ve para çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Olay, İlkadım ilçesinin Karadeniz Mahallesi'nde bulunan Sevim Y.'ye (75) ait evde 21 Temmuz 2015 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sevim Y., saat 20.00-01.00 arasında evde kimsenin bulunmadığı bir sırada evin kapısını anahtarla açarak içeri girdi. Hırsızlar daha sonra evdeki anahtarla açtıkları çelik para kasasının içinde piyasa değeri 140 bin lira olan ziynet eşyası ve parayı çaldılar.

Hırsızlık olayını fark eden Sevim Y., polise şikayette bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri evin kapısında zorlama olmayıp kapının anahtarla açıldığını ve evde bulunan kasanın anahtarıyla da çelik para kasasının açılarak hırsızlık yapıldığını tespit etti. Polise yapılan ihbarda hırsızlık olayını 5 yıldır eve temizlik için gelen G.Y. (54) adlı kadın ile oğulları S.G. (35) ve S.G.'nin (31) gerçekleştirdiği iddia edildi.

İhbarı değerlendiren polis, evden çalınan ziynet eşyalarından altın gerdanlık takımının Amasya'da bir kuyumcuya 8 bin 500 liraya satıldığını tespit etti. Kuyumcunun güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, temizlikçi kadının oğlu S.G. ile damadı T.K.'nın (32) çalıntı altını bozdurduklarını otaya çıkardı. T.K.'nin ifadesine başvurulup serbest bırakıldı. T.K., altınların çalıntı olduğunu bilmediğini ve aileye ait olduğunu zannettiğini ileri sürdü. Çalıntı altınların zaman zaman kuyumcularda bozdurulduğu ve kalan kısmının da Zeytinlik Mahallesi'nde bunan temizlikçi kadının kızı E.G.A.'nın (30) evinin bodrumunda saklandığı ihbarını alan polis, söz konusu bodrumda yaptıkları aramada çalıntı 2 çift altın küpe ele geçirdi. Altınları çalınan yaşlı kadın küpeyi teşhis ederek kendisine ait olduğunu söyledi.

İfadesine başvurulan E.G.A., ele geçen küpeden haberinin olmadığını söyledi ve serbest bırakıldı. Hırsızlık Bürosu ekipleri olayla ilgili G.Y. adlı temizlikçi kadın ile oğulları S.G. ve S.G.'yi gözaltına aldı. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen anne ve oğulları bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevki sırasında basın mensuplarının kendisini görüntülemesi üzerine G.Y.'nin "Çok ayıp ediyorsunuz. Benim torunum torbam var" demesi dikkat çekti.

Oğullarıyla Temizlik Yaptığı Evi Soydu

Oğullarıyla Temizlik Yaptığı Evi Soydu

Oğullarıyla Temizlik Yaptığı Evi Soydu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim