• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Öğretmene attığı tokatın cezasını 10 taksitte ödeyecek!

Öğretmene attığı tokatın cezasını 10 taksitte ödeyecek!
Eğitim gördüğü Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde kardeşine makyajını silmesini söyleyen nöbetçi öğretmen Ş.Ü.’ye tokat attığı iddiasıyla 6 aydan 1.5 yıla kadar hapisle yargılanan Ferhat Orhan, 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre; Tuzla’da 23 Kasım 2018 tarihinde Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yaşanan olayda iddiaya göre, okula makyajlı gelen öğrencisi B.O.’yu makyajını silmesi için uyaran nöbetçi öğretmen Ş.Ü. (35) ile öğrencisi arasında tartışma yaşandı. Ardından B.O.’nun, telefonla arayıp öğretmeni ile tartışmasını anlatması üzerine ağabeyi Ferhat Orhan21) okula geldi. Okulun merdivenlerinde öğretmenle karşılaşan Ferhat Orhan da öğrencilerin arasında öğretmen Ş.Ü.’ye tokat attı. Olay sonrası okul çevresinde bulunan Mobil Okul Timi, kısa sürede okula gelerek Ferhat Orhan’ı gözaltına aldı. Biyoloji öğretmeni Ş.Ü. ise olay sonrası hastaneden darp raporu aldı.

Olayın ardından gözaltına alınan Ferhat Orhan, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı Anadolu Adliyesi’nde, ‘kamu görevlisini görevinden dolayı basit yaralama’ suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Suç vasfının şüpheli lehine değişme ihtimali, şüphelinin olaydan sonra kaçmayıp pişman olmasını gerekçe göstererek tutuklama talebini reddeden mahkeme, şüphelinin yurtdışına çıkışını yasaklayarak serbest bıraktı.

‘KARDEŞİMİ DÖVMÜŞ'

Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Ferhat Orhan’ın, ‘kasten yaralama’ suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Anadolu 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Orhan katıldı. Orhan savunmasında şunları söyledi: “Olay günü kız kardeşim telefonla aradı ve ağlayarak, ‘Öğretmen dövdü’ dedi. Makyaj yapan benim kız kardeşim değil, arkadaşıymış. Öğretmen arkadaşına söyleyince kız kardeşim de ‘Bizim sınıf hocamız biliyor, yüzümüzde fazla makyaj yok’ demiş. Öğretmen de ‘Sen benimle nasıl konuşuyorsun’ diyerek kız kardeşime arkadaşlarının içinde tokat atmış. Ben de anlattıklarını duyunca okula kız kardeşimin yanına gittim, hâlâ ağlıyordu. Kız kardeşimi aşağıya indirdiğim sırada öğretmen ile karşılaştık. Ben de öğretmene, ‘Kız kardeşime niye vurdun?’ diye sordum. Yüzünü ekşiterek hiçbir şey söylemedi. Ben de dayanamadım ve birden öğretmene tokat attım” dedi.

Mahkeme hâkimi, sanık Ferhat Orhan’ı 150 gün karşılığı 3 bin lira adli para cezasına çarptırırken, bu cezanın da 10 eşit taksitte ödenmesine karar verdi.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim