• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Öğretmen atamaları yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), belirlenen branşlar için KPSS'de ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne göre ilk öğretmen ataması yapıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın İstanbul’dan telekonferansla katıldığı atama, MEB Başöğretmen Salonu'nda 40 bin öğretmenin ataması bilgisayar kurasıyla gerçekleştirildi. Törende, öğretmen adayları atama heyecanı yaşadı. Atanan öğretmenler, 11 Eylül'den başlayacak 3 günlük uyum eğitime ile birlikte göreve başlayacak.
 
ATAMA YERLERİ BUGÜN BELLİ OLDU
 
40 bin yeni öğretmen adayının atama yerleri bugün belli oldu. Çeşitli programları nedeniyle İstanbul’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı atamaya telekonferans yöntemiyle katıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in de hazır olduğu açıklama töreni Ankara'da yapıldı. MEB, eğitim kurumlarına ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 40 bin öğretmen atadı. Atanan öğretmenler, 11 Eylül'den itibaren tebligat beklemeksizin atandıkları il milli eğitim müdürlüğüne gerekli belgelerle başvurarak göreve başlayabilecek.
 
3 BİN BRANŞ BOŞ KALACAK
 
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, törende yaptığı konuşmada, 40 bin öğretmen kadrosu için 98 bin 743 başvuru yapıldığını belirtti. Çolak, halen bakanlık teşkilatında 770 bin öğretmenin görev yaptığını, yeni atanan 40 bin öğretmen ile bu sayısın 810 bine çıktığını bildirdi. Atama sonuçları, MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 145 öğretmen branşından 87 branşta alım yapıldığını söyledi. 19 branşta boş kadro bulunmadığını, 37 branşta sınava giren olmadığını kaydeden Çolak, “60 barajımız var. 98 bin başvurudan 40 bin atama yapılacak. 3 bin branş boş kalacak. Boş kalan yerlere gitmek isteyen öğretmen adayları bu atamaları bu atamanın ardından yapılacak. Bu 40 atamanın yüzde 50 si doğu ve güneydoğuya atanacak.” diye konuştu.
 
408 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI 
 
Çeşitli programları nedeniyle İstanbul’da bulunduğunu belirten Çolak, “Son 10 yılda Milli Eğitim Bakanlığı olarak 408 bin öğretmen ataması yaptık. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük kamu atamasıdır. Son 10 yılda öğretmenlere yönelik çok ciddi çalışmalara yapıldı. İnşallah zaman içinde bunları yapacağız. Bu atamalarda bir kısım adayımız sevinecek bir kısmı üzülecek. Ama üzülenlere de her şeyin hayırlısı olsun demek istiyorum. Soncu ne olursa olsun bunun hayırlı olmasını diliyorum. Atanacak öğretmenleri şimdiden tebrik ediyorum,. Yeni atanan öğretmenlerin 11 Eylül de uyum eğitimi başlayacak. O uyum eğitimlerinde birlikte olacağız. Şimdiden atanacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu. 
 
BİLGİSAYAR KURASI YAPILDI
 
Konuşmaların ardından bilgisayar kurasıyla atamalara geçildi. Atamaları MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yaptı. Salonda bulunan katılımcılar arasından tesadüfen 9 numara söylemesi istendi. Salondakilerden tek tek alınan rakamlardan oluşan 391765051 numarası oluşturularak atamalar başlatıldı. 
 
Öte yandan, atama törenlerini izlemek ve atamasının yapılıp yapılmadığını öğrenmek amacıyla öğretmen adayları ve aileleri sabah erken saatlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde toplandı. Salonun yetersizliği nedeniyle ancak gelenlerden bir kısmı içeri alınabilirken bir kısmı da töreni bakanlığın önündeki alanda kurulan dev ekrandan izledi. Atamalar sırasında isimlerini ekrandan gören öğretmen adayları çığlık atarak ve birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştı.
 
87 ALANA ATAMA YAPILDI 
 
Atamalar 87 alanda yapıldı. İlk atama yoluyla 39 bin 432, kurumlar arası yeniden atama yoluyla 400, milli sporcuların atanması yoluyla 168 öğretmen alındı. En çok kontenjan sırasıyla 5 bin 34 ile İngilizce öğretmenliği, 3 bin 953 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 3 bin 582 ile ilköğretim matematik öğretmenliği, 3 bin 89 ile Türkçe öğretmenliği için ayrıldı. Fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliğine 2 bin 736, rehber öğretmenliğine 2 bin 628, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine 2 bin 470, matematik öğretmenliğine bin 979, sınıf öğretmenliğine bin 835, okul öncesi öğretmenliğine ise bin 809 öğretmen atandı. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim