• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Öğrencilere yangın tatbikatı eğitimi

Öğrencilere yangın tatbikatı eğitimi
Antalya'nın Aksu İlçesi'nde ilkokul ile ortaokul öğrencilerine deprem ve yangın anında neler yapılabileceği konusunda eğitim verildi.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde ilkokul ile ortaokul öğrencilerine deprem ve yangın anında neler yapılabileceği konusunda eğitim verildi. El arabasına yakılan ateşe müdahale ederek söndüren çocuklar küçük yaşta tecrübe kazandı.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde ilkokul ile ortaokul öğrencilerine deprem ve yangın anında neler yapılabileceği konusunda eğitim verildi. Antalya Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri önce öğrencilere deprem ve yangın anında neler yapılacağı hakkında teorik eğitim verdi. Eğitimin artından alarm çalmasıyla okulu tahliye eden öğrencilerle bahçede ise yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Antalya Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri el arabası içine yakılan ateşe yangın tüpünün nasıl püskürtüleceğini gösterdi. Daha sonra öğrenciler kendisi uygulama yaparak yangın tüpü ile ateşin üstüne toz püskürterek söndürmeye çalıştı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Antalya Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Şube Şefi Murat Cirit, "Temel afet eğitimi bilincinin amacı afet blinci ve afet kültürünü oluşturmak ve bunun sonucunda da afetlere karşı dirençli bir toplum inşa edebilmektir. Örneğin İstanbul'daki en son 5.8 şiddetindeki depremde öğrencilerimiz deprem esnasında sıraların yanında deprem duruş pozisyonu dediğimiz bizim çök kapan tutun pozisyonunda durarak sarsıntının geçmesini beklediler. Akabinde sarsıntı geçince de sınıflarını hızlı ve güvenli adımlarla boşaltarak dışarıdaki toplanma alanlarında öğretmenleri ile bir araya geldiler. Eğitimin amacı da bu zaten. Yani afetlere karşı bilinçli dirençli bir toplum inşa edebilmek başta öğrenciler olmak üzere yetişkinlere de eğitimlerimiz var. Amacımız da hedefimize afet bir afet kültürünü oluşturarak afetlere karşı daha dirençli bir toplum inşa etmektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim