• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrencilere Tarih Yolculuğu

Öğrencilere Tarih Yolculuğu
Şanlıurfa'nın kültürel mirasları ve tarihi değerleri kentteki öğrencilere tanıtılacak

Şanlıurfa'nın kültürel mirasları ve tarihi değerleri kentteki öğrencilere tanıtılacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orta öğretim ve liselerde eğitim gören gençlere yönelik hazırlanan "Şanlıurfa'yı Tanıyalım" projesi kapsamında, öğrencilere Şanlıurfa'nın tarihi yapısı ve kültürel değerleri tanıtılacak. Gençlerde aidiyet duygusunu pekiştirmek amacıyla hazırlanan proje için, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak protokol imzaladı. Proje ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünün belirleyeceği okullarda Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen günlerde, öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlanarak, rehberler eşliğinde tarihi ve kültürel yerleri gösterilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençliğe ve eğitime önem verdiklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür anlamlı çalışmalara her zaman imza atacaklarını belirten Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak bir çalışma başlattık. Bütün ilçelerimizdeki gençlerimize yönelik başlatmış olduğumuz ortak çalışma ile gençlerimizin Şanlıurfa'mızı tarihi ve turizm değerlerini tanımasını amaçlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Turizme yönelik büyük çalışmalarımız var. Şanlıurfa, tarihi mekanlarıyla, kültürel varlıklarıyla ve inanç merkezleriyle gezilmesi görülmesi gereken illerden bir tanesidir. Şanlıurfa gençliği Şanlıurfa'mızı tanıması amacıyla; Şanlıurfa arkeolojik müzesi, kent müzesi ve görülebilecek tüm tarihi ilçeleriyle Şanlıurfa gençliğimize tanıtmaya karar verdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşmelerde, istiareler neticesinde gençler için tarihi ve kültürel değerleri öğrenmekleri ve aynı zamanda bu tarihi mekanları incelemeleri için gençlerimize yönelik ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyoruz. 13 ilçeden Orta okul ve lise öğrencilerimize arkeologlar eşliğinde , tarihi bilinci yüksek olan kadromuz ile tarihi ve kültürel mekanları gezdirip kentin tarihini ve kültürünü öğrenmelerini sağlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolün Şanlıurfa'mıza ve bütün gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bu projeden dolayı öğrenciler adına ve Milli Eğitim Müdürü olarak şükranlarımı sunuyorum. "Şanlıurfa'yı Tanıyalım" projesi kapsamında bütün ilçelerimizden öğrencilerimizi alıp Şanlıurfa merkez ve tarihi yerlerini gezip görmelerini sağlayacağız. Bu çalışma ile gençlerimizde aidiyet duygusunu geliştirmiş olacağız. Allah'ın izniyle Büyükşehir Belediyemizle bu tür çalışmalarımızı sürdürerek hem eğitime hem de gençliğimizin bilinçli bir şekilde yetişmesine olanak sağlayacağız. Hayırlı olmasını dileyerek katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesine öğrencilerimiz adına tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin tarihe yolculuk yapacakları otobüsleri inceleyen Çiftçi, otobüslerin içini gezerek, yolculuk esnasında otobüslerde öğrencilere yönelik Şanlıurfa tanıtım filmleri, belgeseller ve çeşitli tanıtım unsurlarının yer alacağını ve profesyonelce hazırlanmış bir proje olduğunu belirtti.

Öte yandan öğrenciler Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 2 adet otobüsle gezdirilerek, çeşitli ikramların yer aldığı gezi programına katılacak.

Öğrencilere Tarih Yolculuğu

Öğrencilere Tarih Yolculuğu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim