• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Öğrenciler, yangını nasıl söndüreceklerini öğrendi

Öğrenciler, yangını nasıl söndüreceklerini öğrendi
Sivas'ta Afet Acil Durum(AFAD) Müdürlüğü, itfaiye ve 112 sağlık ekiplerinin okulda yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Sivas'ta Afet Acil Durum(AFAD) Müdürlüğü, itfaiye ve 112 sağlık ekiplerinin okulda yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Kongre Lisesi'nde gerçekleşen sivil savunma ve yangın tatbikatında öğrencilere uygulamalı olarak yangın söndürme teknikleri gösterildi.

Tatbikat senaryosuna göre, alarm çalışmasıyla birlikte Kongre Lisesi öğrencileri en kısa yoldan binayı boşatmak için harekete geçti. Daha sonra okul bahçesinde çıkan yangını nasıl söndürüleceği gösterildi. Tatbikat sırasında rüzgarın etkisiyle duman öğrencilerin üzerine yönelince zor anlar yaşandı.

Tatbikat sonrası konuyla ilgili bilgi veren AFAD Eğitim Uzmanı Kemal Demetçiçek, İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sivil savunma ve yangın tatbikatında senaryo gereği alarm ile birlikte öğrencileri okuldan tahliye ettiklerini anlatan Demetçiçek, "Bu tatbikatları tekrar tekrar yaparak öğrencilerimize alarm çaldığında en kısa sürede yangın merdiveni ve diğer çıkışları kullanarak binayı boşaltmaları gerektiğini öğretmeye, alışkanlık kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"AMACIMIZ BİLİNÇLİ NESİL YETİŞMESİ"

Tatbikatta öğrencilerin okul bahçesinde toplanması sonrası itfaiye ekiplerinin çıkan yangını söndürme tekniklerini öğrencilere gösterdiğini anlatan Eğitim Uzmanı Demetçiçek, şöyle devam etti: "Öğrencilerin yangın tüpünü nasıl kullanacakları konusunda uygulamalı olarak bilgi verildi. En azından sivil savunma kolu öğrencilerinin bile bu konuda yetiştirilmesi bizim için önemli diye düşünüyoruz. Allah gerçeğini yaşatmasın biz tatbikatlarla eksiklerimizi görmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz davranış kazanmalı, belki o acil durumlarda burada yaptıklarımız akla gelir. Sivas'ta ki bütün okullarda öğrencilerimize bu tür eğitimler veriyoruz. Hedefimiz nesillerimizin bilinçli yetişmesi, bu ülke değişecekse yeni yetişecek bilinçli nesillerle bu mümkün olabilir. Bu konuda duyarlı olan okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz."Cihan

Öğrenciler, yangını nasıl söndüreceklerini öğrendi

Öğrenciler, yangını nasıl söndüreceklerini öğrendi

Öğrenciler, yangını nasıl söndüreceklerini öğrendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim