• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Öğrenci servisinde tacize 18 yıl hapis

Öğrenci servisinde tacize 18 yıl hapis
Kayseri’de 15 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunan servis şoförü 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından yargılanan tutuklu sanık servis şoförü 31 yaşındaki S.D. duruşma salonunda hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı iddianamede, “2014 yılının Ekim ayından beri şüpheli S.D.’nin 15 yaşındaki E.D.’ye kaç yaşında olduğunu sorduğu, mağdurenin ise 20 Ocak’ta 16 yaşına gireceğini belirttiği, şüphelinin mağdura yemek ve harçlık verme teklifinde bulunarak mağdureye ön koltuğa gelmesini söylediği, ön koltuğa gelen mağdura cep telefonu ve para teklif ettiği, mağdurun bunları reddettiği, durağa geldiğinde ineceği zaman şüphelinin mağdurun kolundan tutarak canını acıtacak şekilde sıktığı ve ona, "Bu konuştuklarımız aramızda kalacak. Kimse bilmeyecek, ailen de bilmeyecek" dediği, devam eden günlerde şüphelinin mağdurenin elini tutmaya çalıştığı, 2015 yılında ikinci eğitim ve öğretim yılının başladığında serviste yalnız kaldıkları sırada bacaklarını okşadığı, ilişkiye girmek için şüpheliye zaman verdiği, 18.02.2015 tarihinde Çarşamba günü araçla yalnız kaldıklarında yine mağdureyi aracın ön tarafına çağırdığı, "Eğer gelmezsen zorla yapacağım" diye bağırıp mağduru korkutan şüphelinin yine bacaklarını okşamaya başladığı, 23.02.2015 tarihinde cebir ve tehditle ilişkiye girmeye çalıştığı, mağdurenin olayı arkadaşlarına anlattığı, arkadaşlarının da rehberlik öğretmenine anlatması sonrasında soruşturmanın başladığı, yapılan soruşturma sonrasında şüpheli S.D.’nin mağdure E.D.’ye zincirleme biçimde cebir ve tehdit kullanarak cinsel istismarda bulunmaya teşebbüs ettiği, zincirleme biçimde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlediği anlaşılmaktadır” ifadesinde bulunarak servis şoförü S.D.’nin mevcut kanun maddelerine göre cezalandırılmasını talep etti.

Sanık S.D. yaptığı savunmasında, “Ben bir şey yapmadım. Beraatımı talep ediyorum. İşlemediğim bir suçtan yargılanıyorum” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, sanık S.D.’ye yapılan yargılama sonrasında ‘Basit cinsel istismardan' 12 yıl 6 ay, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ve çocuğun yaşının küçük olmasından dolayı 6 yıl 3 ay olmak üzere 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim