• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

OGC karikatür sergisi açtı

OGC karikatür sergisi açtı
Osmaniye'nin 7 Ocak düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) ve Karikatürcüler Derneği...

Osmaniye'nin 7 Ocak düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) ve Karikatürcüler Derneği işbirliği ile düzenlenen karikatür sergisi Park 328 AVM'de halk ile buluştu.

Karikatürcüler Derneği tarafından 2014 yılında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca karikatür yarışmasında ilk üç dereceye giren 45 eserin

yer aldığı serginin açılışı, Osmaniye Valisi Kerem Al tarafından yapıldı.

Cemiyet olarak Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinliklerine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden OGC Başkanı İsrafil Avcı, "Her gün gelişen bir kent olan katkımız olsun ve karikatür sergisini organize ettiklerini kaydetti. Açılış konuşmasının ardından serginin açılış Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından yapıldı.

Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, 1974 yılından bugüne kadar 35 yıldır yarışma düzenlediklerini ifade etti. Peker, "Bu sene 36.'sını yapacağız. Türk mizahının piri olan Nasrettin Hoca adına düzenlenen bu yarışma dünyadaki benzerleri içerisinde ilk üçe rahatlıkla girer. Dünyanın en saygın karikatür sanatçıları yarışmamıza katılmakta. Yarışmadan sonra albüm yapıp katılımcılara göndermekteyiz. Bugün burada Osmaniye'de seyrettiğimiz sergi 35'inci karikatür yarışmasında ödül alan Karikatürlerdi. Yani ödüllü karikatürler sergisini açtık bugün. Çok büyük ilginin olduğunu gördük. Şuanda burada 40 ülkeden 45 eser bulunmakta. İnsanlar düşüneceklerini özgürce çizsin göndersin diye temamız, konumuz serbest bıraktık." dedi.

Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, Anadolu Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çevre illerin gazeteciler cemiyetleri başkanları açılışına katıldığı karikatür sergisi, 10 Ocak Pazar akşamına kadar açık kalacak.

OGC karikatür sergisi açtı

OGC karikatür sergisi açtı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim