• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Of’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Of’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım
Suriyeli mazlumlara destek olmak amacıyla savaşın ilk günlerinden itibaren Of'ta başlatılan yardım seferberliği, Of Belediyesi'nin de destekleriyle çığ...

Suriyeli mazlumlara destek olmak amacıyla savaşın ilk günlerinden itibaren Of'ta başlatılan yardım seferberliği, Of Belediyesi'nin de destekleriyle çığ gibi büyüyor. Of Belediyesi, iş adamları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan bir TIR yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve yardımseverlerin de katkılarıyla toplanan gıda, giyecek, un ve yataktan oluşan malzemeler Bayırbucak'a uğurlandı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, tek temennilerinin zulmün bir an önce sonlanması olduğunu belirterek, bölgede hayat normale dönene kadar yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Bir taraftan savaş, bir taraftan da kış mevsiminin gelmesiyle Suriye'de yaşam şartlarının daha da ağırlaştığına dikkat çeken Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Milli hassasiyet ve duyarlılık gerektiren konularda sivil toplum örgütlerini ortak refleks göstermesi çok önemlidir. Hangi düşünce veya görüşte olursa olsun ortak tavır takınmak gerektiğine inanıyorum. Bir ev hanımının yaptığı reçeli Türkmenlere gönderdiğini gördüm. Anaokulu, engelli ve köy okulu öğrencilerini harçlıklarını Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiğine şahit olduk. Bu gün gönüllerini kardeşlerimiz için yardım heyecanı ile dolduran, Bayırbucak için çalışan tüm kardeşlerimize ve tüm Of halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Konu hakkında bir açıklamada bulunan Of Kaymakamı Eren Arslan, "Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir" düsturu doğrultusunda, ağır saldırı altında olan Türkmen kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz. Belediyemiz öncülüğünde ve bazı sivil toplum örgütlerinin desteği ile bir kampanya başlattık. Kumanya, giysi vs. gibi yardım malzemeleri konusunda vatandaşımızın inanılmaz bir talebi var. Bundan sonrada yardımlar konusunda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kaymakam Arslan, katkıları nedeniyle Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na ve hayırseverlere teşekkür etti.

Of’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Of’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim