• BIST 9544.47
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hizmetlerini Anlattı

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hizmetlerini Anlattı
Odunpazarı Belediyesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve verimli olarak anlatılması için düzenlediği mahalle toplantılarının sonuncusunu...

Odunpazarı Belediyesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve verimli olarak anlatılması için düzenlediği mahalle toplantılarının sonuncusunu 75. Yıl Mahallesi'nde toplantı gerçekleştirildi.

75. Yıl Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Olcay Öz Çokar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Arif Anbar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş, Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa, Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen, İmar Müdürü Uğur Haluk Durdağ, Temizlik İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Metin Göksel, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Kuddüsü Çetinkuş ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Olcay Öz Çokar, mahalle toplantısının başında yaptığı konuşmada, "75.Yıl Mahallesi'nde bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz. Odunpazarı Belediyesi olarak mahallenizdeki sorunları ve sıkıntıları dinlemeye geldik. 75. Yıl Mahallesi'nde neler yaptık, gelecek dönemde neler yapacağız. Sizlerle bunları konuşmaya geldik" dedi.

BİN 300 METREKARE KİLİT TAŞ, 43 BİN 283 METREKARE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI

75. Yıl Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, bin 300 metrekare kilit taş tamiri yapıldığını ve 450 metre bordür döşendiğini belirtti. 320 metrekare alanda kaldırımlara altıgen taş döşendiğini ifade eden Kurtbek, tamir ve bakım çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Park ve Bahçeler Müdürü yetkilileri ise, 75. Yıl Mahallesi'nde 43 bin 283 metrekare yeşil alan çalışması yapıldığını, 7 bin 50 metrekare alanda park ıslah çalışması yaptıklarını belirterek yetkililer, 75.Yıl Mahallesi'ne toplam 5 bin 490 metrekare alan üzerine engellilere özel olarak park yapıldığını aktardı.

75.YIL MAHALLESİ'NE GÜVERCİN KÖY

Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen ise, sokak hayvanları ile ilgili istek ve şikâyetleri dinledi. İlaçlama çalışmalarında sistemli bir yol izlediklerini belirten Özen, vatandaşların sağlığının en ön planda olduğunu söyledi. Özen ayrıca, 75. Yıl Mahallesi'ne yapılacak olan 8 bin 800 metrekare alana sahip Güvercin Köy projesini anlattı. Odunpazarı Belediyesi'nin ARIKÖY projesinin ardından dünyada bir ilki daha Güvercin Köy ile gerçekleştireceğini aktaran Özen, köyün içerisinde toplamda 110 adet güvercin kafesinin bulunacağını kaydetti. Özen, Güvercin Köyde ayrıca kafeterya, veteriner muayehanesi ve mezat alanın olduğunu da bildirdi.

ÇÖP SAATLERİNE DİKKAT

Toplantıda konuşan Temizlik İşleri Müdürü Metin Göksel, çöp çıkarma saatleri konusunda vatandaşın duyarlı davranması gerektiğini anlattı. Göksel, sabah 07.00 - 09.00, akşam 19.00 - 21.00 olarak belirlenen saatlerde çıkarılan çöplerin, ekipler tarafından toplandığı takdirde çevrede oluşan kötü görüntünün de ortadan kalkacağına dikkat çekti. Göksel ayrıca, Geri Dönüşüm konusunda vatandaşların daha duyarlı davranması gerektiğini vurgulayarak, toplanan geri dönüşüm malzemelerinin ham madde olarak kullanıldığını sözlerine ekledi.

SOSYAL YATIRIMLAR VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş ise, vatandaşların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Halk Merkezi yaptıklarını belirtti. Halk Merkezlerinin sayısının çoğalacağını ifade eden Şavlukbaş, Odunpazarı Belediyesi'nin insana yakışır bir yardım modeli olan Halk Market projesi hakkında vatandaşı bilgilendirdi. Odunpazarı Belediyesi'nin 15 bin kapasiteli modern Aşevi ile ilgili detayları anlatan Şavlukbaş ayrıca, Odunpazarı Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP) hakkında da bilgi verdi.

Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa ise yaptığı konuşmada, Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karamaşa, Odunpazarı sınırları içerisinde bulunan kadınlara kadın sağlığı eğitimlerinin verildiğini aktardı. Müdürlük bünyesinde bulunan engelli biriminin çalışmalarından bahseden Karamaşa, Odunpazarı Belediyesi olarak Uzman psikolog ile birlikte "Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti" verildiğini de sözlerine ekledi.

SOBE birimi ile ilgili de bilgi veren Karamaşa, 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ettiklerini ifade etti.

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hizmetlerini Anlattı

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hizmetlerini Anlattı

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hizmetlerini Anlattı

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hizmetlerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim