• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı!

OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı!
Libya’daki MİT şehidinin cenaze törenine ilişkin yapılan haberle ilgili başlatılan soruşturmada OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’tan sonra OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı.Aynı soruşturmada ifade için çağrılar gazeteciler Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan OdaTV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

“GAZETECİLİK YAPTIĞIM İÇİN KARŞINIZDAYIM”

İfadesine “Öncelikle teşekkür ederim” diyerek başlayan Pehlivan şöyle konuştu:

* Sayenizde bugün bir kutlama yaptık.

* Bugün Fetullahçı gladyonun yıkımının en önemli bir yıl dönümünden birisini kutladık.

* Bundan 9 yıl kadar önce buradaki avukatlarla birlikte bu adliyede toplanmıştık. Çünkü OdaTV davasının ikinci dalgası yapılmıştı.

* Hakim savcı koltuklarında oturan teröristleri yıkmak için biz haber yapmıştık.

* Benim için bu anlamda bu durum bir dejavudur.

* Bundan 9 yıl önce sadece gazetecilik yaptığım için tutuklandıysam, şu anda da gazetecilik yaptığım için karşınızdayım.

Barış Pehlivan savcılığa ifade vermek için adliyeye gitmişti.

baris-sozcu2.jpg

“TÜRK İSTİHBARATINA ZARAR VERECEK BİLGİYİ SAYFAMIZA TAŞIMADIK”

Yapılan haberde MİT mensubu ve ailesinin kimliğini açıklamadıklarını söyleyen Barış Pehlivan “OdaTV ve ben hiçbir MİT mensubunun ve ailesinin kimliğini yaptığı görev hakkındaki bir belgeyi, hakkındaki Türk istihbaratına zarar verecek bir bilgiyi sayfasına taşımamışızdır” dedi.

“ŞU ANDA METASTAZ YAŞIYORUZ”

Pehlivan şöyle devam etti:

* Aksine suçlandığımız maddenin tam tersini yapmış ve MİT mensubumuzu da şehidimizin ailesini de koruma iç güdüsüyle birçok bölüme oto sansür uygulanmıştır.

* Şu anda burada sanık sandalyesinde bir metastaz yaşıyoruz.

* 27 yaşında tutuklanan bir gazeteciydim.

* 19 ay Silivri Cezaevinde tutuklu kaldım. 16 yıldır gazetecilik yapıyorum.

* Hapse giren adamı hapisle korkutamazsınız, gireceğim ve orada da gazetecilik yapacağım.

* Çıkacağım çıkınca da gazetecilik yapacağım.

* Türkiye gazetecilik tarihi bunun gibi örneklerle doludur.

baris-sozcu.jpg

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

İfadesinin ardından kararını açıklayan hakimlik tarafından Pehlivan'ın haberin yayınladığı sitede genel yayın yönetmeni olduğu, ilgili haberi yayımlanması talimatının kendisi tarafından verildiği, haber içeriğinde talimatı doğrultusunda düzenlemeler yapıldığını ifade ettiği belirtildi.

Kararda “Bu nedenle bahsi geçen haber yönünden içerik sağlayıcı konumunda kendisinin olduğu, ayrıca daha önceden hakkında tutuklama kararı verilen Hülya Kılınç'ın da alınan beyanında bahsi geçen haber ile ilgili olarak şüpheli ile irtibat kurduğunu bu haberin yayınlanmasıyla ilgili olarak haber içeriğini şüpheliye ilettiğini beyan ettiği hatırlatıldı. Bu nedenle Pehlivan'ın atılı suça iştirak iradesinin olduğu” belirtildi.

Hakimlik, Barış Pehlivan'ın “MİT Kanununda düzenlenen istihbari faaliyetlerle ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

MURAT AĞIREL SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Ağırel, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ağırel, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Cumhuriyet Başsavcı Vekili aradı. Şüpheli sıfatı ile saat 14:30 da ifade vermeye gideceğim” ifadelerini kullanmıştı.

FERHAT ÇELİK VE AYDIN KESER DE SERBEST

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser de adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Ağırel, Çelik ile Keser yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza verme şartıyla serbest bırakıldı.

ODATV'YE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), OdaTV'ye erişim engeli getirmişti.

BTK'nın internet sitesinde yer alan kararda “5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 05/03/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır” ifadeleri yer almıştı.

Erişim engeli kararına ilişkin OdaTV'den yapılan açıklamada, “Yayın hayatımızda ilk kez gerçekleşen bu duruma karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı okurlarımıza duyururuz” denilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim