• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Nurettin Uçar: "Amacımız Malatya Tekvandosunu Şaha Kaldırmak"

Nurettin Uçar: "Amacımız Malatya Tekvandosunu Şaha Kaldırmak"
Tekvando Malatya İl Temsilcisi Nurettin Uçar, "Amacımız da zaten Malatya'yı tekvandoda şaha kaldıracak kadrolar oluşturmak" dedi.

Tekvando Malatya İl Temsilcisi Nurettin Uçar, "Amacımız da zaten Malatya'yı tekvandoda şaha kaldıracak kadrolar oluşturmak" dedi.

Tekvando Malatya İl Temsilcisi Nurettin Uçar, yaklaşan Türkiye Şampiyonası ve Malataya'daki tekvandonun durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 7-14 Ocak 2016 tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak olan Büyükler Mili takım seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası'nda Malatya'yı temsil edecek en iyi kadroyu Battalgazi Spor Salonu'nda geçtiğimiz hafta seçtiklerini belirten Uçar, "İnşallah bu kardeşlerimiz önce kendi kulüplerini sonra Malatya'mızı en sonunda da Milli takımımızı en iyi şekilde temsil ederler ve başarılı olurlar. Bizde inşallah 2016 yılı tekvando maceramıza büyüklerin başarıları ile iyi bir şekilde giriş yaparız" şeklinde konuştu.

"MALATYA'DA TEKVANDOYU ŞAHA KALDIRACAĞIZ"

2106 yılında çok yoğun bir faaliyet programının kendilerini beklediğini dile getiren Uçar, "Gençlerin ve Anadolu Yıldızlarının seçmelerini yaptık. Bundan sonra inşallah miniklerin, ümitlerin seçmelerini yaparak, Malatya'mızı tekvandoda tekrar şaha kaldırır ve şampiyonluklar getiririz. Amacımız da zaten Malatya'yı tekvandoda şaha kaldıracak kadrolar oluşturmak. Bu kadroları oluşturmamızda antrenörlerimizin ve yöneticilerimizin çok büyük katkıları oluyor. Seçimlerde Battalgazi Spor Salonu'nda bizlere her türlü hizmetleri sağlayan Gençlik Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı'ya, Spor Şube Müdürümüz Ömer Dağdelen'e ve bizleri tekvandoda, Ankara'da temsil eden yönetim kurulu üyemiz Bayram Tutar'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SPOR SALONUN AÇILIŞINI TEKVANDOYLA YAPMAK İSTİYORUZ"

Kendisinin 2014 yılında il temsilciliği görevine geldiğini hatırlatan Uçar, "Ben il temsilcisi olarak üzerine düşen görevi en iyi şeklide yerine getirmeye çalışıyorum. Göreve geldiğim 2014-2015 yılında, çok büyük faaliyetler yaptık. 2016 yılında da inşallah büyük faaliyetler yapacağız. Bu yıl yapımı tamamlanan kapalı spor salonunun açılışı tekvandoyla yapılmak isteniyor. İnşallah bu olursa o zaman tekvandoyla ilgili büyük bir organizasyon yapacağız ve Malatya Halkını tekrar tekvando ile buluşturacağız" dedi.

"FEDERASYONUMUZ MALATYA'YI DESTEKLİYOR"

Tekvando Federasyonu'nun Malatya'ya bakış açısının çok iyi olduğunu kaydeden Nurettin Uçar sözlerine şöyle devam etti:

"Federasyonumuz her konuda Malatya'yı destekliyor. Malatya'nın tekvando için çok büyük bir potansiyeli var. Federasyonumuz da bunun bilincinde. Malatya tekvandosu, yavaş yavaş özlenilen yere doğru tırmanıyor. Halkımızda tekvandoyu sevmeye başlıyor. İnşallah gerekli atılımları çok kısa zamanda gerçekleştirirsek, hedeflerimize ulaşırız. Zaten atılım noktasında bakanlığın aldığı bir karar var. O karar onaylanırsa tekvando ve tekvando gibi bütün amatör sporların altyapısı tekrar canlanacak. Bu karar doğrultusunda bundan sonra tekvandoyla uğraşan ve başarı sağlayan sporculara gerek liseye yerleştirme, gerekse üniversiteye yerleştirme için girdikleri sınavlarda ek puan verilecek. Bu çok önemli bir uygulama eğer bu karar onaylanırsa tekvando dahil bütün amatör sporlar yeniden canlanır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim