• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

NTO Başkanı Özyurt’tan 15 Temmuz mesajı

NTO Başkanı Özyurt’tan 15 Temmuz mesajı
Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, yayımladığı mesajla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlayarak, "Milletimizin canıyla, kanıyla...

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, yayımladığı mesajla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlayarak, "Milletimizin canıyla, kanıyla kazandığı bu büyük destanı unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Başkan Özyurt, mesajında 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, bağımsızlığına, demokrasiye, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkarak hainleri püskürtüğünü hatırlattı. Türk milletinin kara gecede gösterdiği kahramanlığın her türlü övgüye layık olduğuna vurgu yapan Özyurt, "İki yıl önce hainler dış güçlerin de desteği ile ülkemizi işgal etmeye, milli iradeye ipotek koymaya kalktılar. Ancak aziz Türk milletinin vatan, millet ve bayrak sevgisi karşısında hüsrana uğradılar. Milletimizin canı ve kanı pahasına gösterdiği bu kahramanlık örneği gelecek kuşaklara bırakacağımız en güzel mirastır" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Destanının asıl kahramanlarının o gece tereddütsüz bir şekilde meydanlara inerek ülkesi ve inandığı değerler için canını vermekten çekinmeyen şehitler ve gaziler olduğunu kaydeden Özyurt, mesajında "Hain kalkışmanın yaşandığı gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile alanları dolduran ve göz kırpmadan şehadet şerbetini içen şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum. O gece tanka, tüfeğe, uçağa karşı tarihte eşine az rastlanabilecek bir kahramanlık örneği sergileyen aziz milletimiz o karanlık geceyi unutmayacaktır ve unutturmayacaktır. Milletçe ülkemizin bir daha böyle hain kalkışmalarla karşı karşıya kalmaması için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, kenetlenmeliyiz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde olarak her zaman hainlere karşı uyanık olacağız. Hainler şunu çok iyi bilmelidir ki, hiçbir güç millet iradesinden üstün değildir. Bu millet, tarihin her döneminde iradesine sahip çıkmış, iradesine ipotek koymak isteyenleri tarihin çöplüğüne göndermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim