• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Nizip’te Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Nizip’te Kutlu Doğum Haftası Kutlandı
Peygamber Sevdalıları Platformu, Gaziantep'in Nizip İlçesinde binlerce kişinin katılımıyla "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temasıyla...

Peygamber Sevdalıları Platformu, Gaziantep'in Nizip İlçesinde binlerce kişinin katılımıyla "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nizip İhsan-Der, Gaziantep'in Nizip ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla kutlu doğum etkinliği düzenledi. Niziplilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, etkinlik boyunca kalabalık sık sık tekbirler ve salavatlar çekti. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhsan-Der) tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temasıyla Nizip Kapalı Spor salonunda düzenlenen programın başlamasına saatler kala Peygamber aşıkları tekbir ve salavatlarla salona akın akın gelmeye başladı. Koordinatörlük tarafından erkekler ve bayanlara özel ayrı bölümler ayrılırken, katılımcılara girişte gül suyu ve lokum ikram edildi. Etkinliğe katılan Peygamber aşıkları, Peygambere olan sevgilerini hep bir ağızdan haykırdılar.

Etkinlik alanına platform yetkilileri tarafından meydanın değişik noktalarına "Anamız babamız sana feda olsun Ya Resulullah" ve Peygamber Efendimizi konu alan ifadeler ile ayet ve hadisler asıldı. Sunuculuğunu Abdulhakim Övet'in yaptığı etkinlik saat 19.30'da Müslüm Ateşçi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere platforma gelen İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan, davetlerine icabet ederek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Kadınların yoğun katılım gösterdiği program, mevlithan Ahmet Üstündağ'ın Kürtçe Mehmet Yaşar ve Ferhat Ekinci'nin okuduğu Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerif in okunduğu esnada bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, salonu dolduran binlerce Peygamber sevdalısı, Bilal Güler'in seslendirdiği ilahileri dinledi. Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından Peygamber efendimiz üzerine seslendirilen ilahilerin de okundu. Programda Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın, konuşmasında "Vallahi yeryüzünün yeni baştan imar edilmesini istiyorsak, bölgemizde, coğrafyamızda ve dünyamızda kanın durmasını istiyorsak, hep beraber sımsıkı bir şekilde İslam bayrağı altında, Resulullah'ın bayrağı altında toplanmalıyız" dedi. Aydın, "Bu günün de anlamı olan "Vahdet ve Kardeşlik" sözünün altına imzamızı atmazdık. Bizim İslam'dan başka çıkar yanımız yok. Vallahi yeryüzünün yeni baştan imar edilmesini istiyorsak, bölgemizde, coğrafyamızda ve dünyamızda kanın durmasını istiyorsak, hep beraber sımsıkı bir şekilde İslam bayrağı altında, Resulullah'ın bayrağı altında hiçbir mazerete ve hiçbir gerekçeye bahane bırakmadan toplanacak. Nerede Resulullah konuşuluyorsa oraya gidecek. Nerede Allah (c.c) dini anlatılıyorsa oraya gidecek, nerede bir sakalı kardeşini görürse ona selam verip sevecek ve nerede bir çarşaflı, örtülü bir bacımızı görürse onu sevecek. Zenci olsun, beyaz olsun, Kürt olsun, Türk olsun ve Arap olsun onları ve bizleri sevmekten yararımız yok" ifadelerini kullandı.

Allah (c.c) en çok sevdiği meclisin Allah'ın isminin anıldığı, Peygamber Efendimizin konuşulduğu ve Kur'anın Kerimin okunduğu meclisler olduğunu söyleyen Aydın, Peygamber Efendimiz ile sahabeler arasında geçen bir konuşmayı anlattı. Program sonunda 31 Ocak'ta Siyer Sınavında Nizip'te dereceye girenlere ödülleri verilirken, program yapılan dua ile sona erdi.

Nizip’te Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Nizip’te Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Nizip’te Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Nizip’te Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim