• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Niğdeli Sanatçı Fatih Budak’ın Yeni Klibi Çıktı

Niğdeli Sanatçı Fatih Budak’ın Yeni Klibi Çıktı
Sufi motifli özgün müziğin genç temsilcilerinden Niğdeli Fatih Budak, 2015 yılında, üç dilde (Türkçe, Arapça, İngilizce) müzik marketlere sunduğu...

Sufi motifli özgün müziğin genç temsilcilerinden Niğdeli Fatih Budak, 2015 yılında, üç dilde (Türkçe, Arapça, İngilizce) müzik marketlere sunduğu "Es Selam" albümündeki bir şarkıya daha klip çekti.

Fatih Budak'ın yurtiçinden ve yurtdışından, alanlarında uzman müzisyen ve teknik ekiple, dört farklı stüdyoda,bir yıllık bir çalışma sonucunda tamamladığı "Es Selam" albümünde yer alan; sözleri, Peygamber şairi Abdullah Bin Revaha hazretlerine, bestesi Fatih Budak'a ait olan Arapça "Essubhu Beda" adlı eseri kliplendi.

Daha klibi olmadan, özellikle Arap dünyasının en önemli dijital müzik platformlarında ve müzik kanallarında en çok dinlenenler arasına girmeyi başaran "Essubhu Beda" nın klibi, Ankara'da çekildi.

Aynı zamanda albümün müzik yönetmenliğini de yapan yönetmen Mustafa Sarıkaya imzasını taşıyan "Essubhu Beda" klibi; Hirfanlı Barajı kıyılarında, 15 kişilik bir set ekibiyle ve üç günlük emek yoğun bir çalışmanın neticesinde ortaya çıktı.

Müziğin, suyun ve doğal güzelliklerin birleşen ahengiyle, sahabe ruhundaki duruluğun ve Peygamber sevgisinin yansıtılmaya çalışıldığı klip, yayınlanmaya başladığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü.

"Essubhu Beda" nın şiiri, günümüzden 1400 yıl önce, Peygamber şairi sahabe Abdullah Bin Revaha (r.a) tarafından yazıldı. Fatih Budak'ın bestelediği ve albümünde seslendirdiği şiirin klibi, özellikle Arap müziksever tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Arap basını, müzikseverin ilgisini çeken Fatih Budak'a yoğun bir ilgi gösterdi.

Fatih Budak, Arap müzikseverin gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun olduğunu söyledi ve "Yakında iki şarkım, Arap müzik pazarında iki sürpriz yorumcu tarafından yorumlanacak. Araplara beste ihraç eden Türk besteciler arasında olmak beni de mutlu etti" yorumunu yaptı. Klibinin, daha Türk televizyonlarına girmeden Arap Televizyon kanallarında ilgi görmesinden dolayı çok heyecanlı olduğunu söyleyen Fatih Budak, "Bu eser dünyadaki tüm Müslümanların ilgisini çekecek. 1400 yıl önce Peygamber Şairi Abdullah Bin Revaha tarafından yazılan bu eseri, günümüzde müziğin evrensel gücü ile dünyaya sunduk. Peygamber şairinin bu eserini dünyaya sunmak, tarif edilemeyecek bir duygu. Bu misyonun değeri, hiçbir şey ile tarif edilemez. Herkesi bu eseri dinlemeye veüç dakikalığına da olsa 1400 yıl öncesine, Peygamber devrine yolculuk etmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim