• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Niğde’de 60 Aylık Öğrencilere Florür Vernik Uygulaması Yapıldı

Niğde’de 60 Aylık Öğrencilere Florür Vernik Uygulaması Yapıldı
Niğde'de Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Programı kapsamında Florür Vernik Uygulaması bu yıl 60...

Niğde'de Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Programı kapsamında Florür Vernik Uygulaması bu yıl 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencileri ile ilköğretim 1.sınıf öğrencilerine uygulandı.

Selçuk Mahallesinde bulunan Sevgi Anaokulundaki öğrencilerine uygulandı. Sevgi Anaokulunda düzenlenen programa Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, Niğde Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu katıldı.

Niğde Halk sağlığı görevlileri tarafından öğrencilere diş fırçası seti dağıtılarak diş fırçalama teknikleri anlatıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Dr. Ertan Değirmencioğlu, "Florür Vernik Uygulaması" ve ağız ve diş muayenelerinin gerçekleştirilmesine ilimiz genelinde 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle başlanmıştır" dedi.

Dr. Değirmencioğlu, "Araştırmalar gösteriyor ki, ağız diş sağlığı sorunları kalp, kemik ve üst solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskini artırıyor. 0-6 yaş olsun, 7-14 yaş olsun son altı ayda geçirilmiş hastalıklar sıralamasında ilk sırayı ağız diş hastalıkları alıyor ve bu yaşlardaki ilk 5 hastalık arasında da mutlaka ağız diş sağlığı sorunları yer alıyor. Rakamsal olarak baktığımızda aktif çürüklü kişi sayısı İngiltere'de yüzde 21,5 iken bizde yüzde 50 civarındadır. Kişi başına düşen çürük diş sayısı İngiltere'de 0,9, Belçika'da 1,1 Yunanistan'da 2,2 iken bizde 6'dır. Oysa alınacak basit ve koruyucu önlemlerle ağız diş sağlığı konusunda yaşanacak problemler önlenebilir. Bu nedenle saha çalışması yapıyoruz. Florür vernik uygulamasındaki amacımız gelecek nesillerde çürük sayısını azaltmak ve erken çocukluk çürüklerinin önüne geçmektir. Koruyucu uygulamalarla ağız hijyeni konusunda bireysel eğitimlerin verilmesi, diş fırçalamanın önemi ve yöntemi anlatılarak düzenli fırçalamanın alışkanlık haline gelmesini sağlamak istiyoruz. Süt dişleri çocukluk döneminin beslenme ve konuşma gibi temel ihtiyaçlarını sağlamak dışında, yerine gelecek olan daimi dişlerimiz için yer tutma görevini de görürler. Erkenden oluşacak çürükler nedeniyle bu dişleri kaybeden çocuklarda daimi dişler geç çıkabilir veya çıkmayabilir. Dişler arasındaki anatomik düzen bozulur ve ortodontik problemler oluşur. Ağız diş hastalıkları kalıcı ve uzun etkileri, bireysel ve milli ekonomiye getirdiği külfet nedeniyle koruyucu hizmetler ön plana çıkmaktadır" dedi. Uygulamanın 3 aşamalı yapılacağını belirten Müdür Değirmencioğlu, "Bu sebeple Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Diş Hekimlerimiz koordinasyonunda ve Niğde ili Kamu Hastanelerinde görevli Diş Hekimlerimizin katılımı ile ilimiz genelinde iki aşamadan oluşacak şekilde (1.Aşama 21.12.2015-22.01.2016 / 2.Aşama 11.04.2016-13.05.2016) yaklaşık 3.200 civarında 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencisi ve 5.500 civarında ilköğretim 1.sınıf öğrencisinin diş taramaları yapılıp flor vernik uygulaması yapılacak ve Sağlık Bakanlığımızca gönderilen diş fırçası ve diş macunu seti dağıtımı gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Niğde’de 60 Aylık Öğrencilere Florür Vernik Uygulaması Yapıldı

Niğde’de 60 Aylık Öğrencilere Florür Vernik Uygulaması Yapıldı

Niğde’de 60 Aylık Öğrencilere Florür Vernik Uygulaması Yapıldı

Niğde’de 60 Aylık Öğrencilere Florür Vernik Uygulaması Yapıldı

Niğde’de 60 Aylık Öğrencilere Florür Vernik Uygulaması Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim