• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kariyer Günlerinin Konuğu Oldu

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kariyer Günlerinin Konuğu Oldu
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kemal Aydoğan Ortaokulunun düzenlediği, "1. Kariyer Günlerinin" ilk konuğu oldu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kemal Aydoğan Ortaokulunun düzenlediği, "1. Kariyer Günlerinin" ilk konuğu oldu. "Bugünlerinizin ve bu sıraların kıymetini bilin" diyerek öğrencilere altın öğütlerde bulunan Başkan Akdoğan, 8. sınıf öğrencilerinin sorularına içtenlikle yanıt verdi. Sınıflarda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtan Başkan Akdoğan, Kemal Aydoğan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kemal Aydoğan Ortaokulu tarafından düzenlenen "1. Kariyer Günlerinde" ilk konuk Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan oldu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, okul bahçesinde okul müdürü Mehmet Alkan, müdür yardımcıları, öğretmenler, okul aile birliği yöneticileri ve öğrenciler tarafından karşılandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit'in eşlik ettiği Başkan Akdoğan, sınıfları ziyaret ederek, minik öğrencilere Niğde Belediyesi tarafından hazırlatılan, taşıması ve kullanımındaki pratikliği ile dikkat çeken diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kemal Aydoğan Ortaokulunun konferans salonunda 8. sınıf öğrencilerinin sorularını yanıtlamadan önce öz geçmişiyle ilgili kısa bilgiler verdi. 1964 yılında Niğde'nin Gümüşler beldesinde doğduğunu, evli ve 3 çocuk babası olduğunu anlatan Başkan Akdoğan, 2009 yılından bu yana da Niğde Belediye Başkanı olarak görev yaptığını belirtti. Başkan Akdoğan, okul yönetimi tarafından düzenlenen bu etkinliğin, öğrencilerin ufkunun açılmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Başkan Akdoğan, programı düzenleyen okul yönetimi ve okul aile birliği yönetimine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan soru-cevap bölümünde öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap verdi. Bir öğrencinin "Niğde Belediyesi'nin en büyük projesi nedir" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Başkan Akdoğan, Belediyenin en büyük projesinin Niğde'nin çehresini tamamen değiştirecek olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu belirterek, "Proje hızlı bir tempoyla ilerliyor. Proje tamamlandığında 6 bin yeni konut yapılacak" dedi.

Bir başka öğrencinin "Niğde'ye hava alanı yapılacak mı" sorusunu yanıtlayan Başkan Akdoğan, Niğde Hava alanı projesinin 2016 yatırım programına alınacağını ve 2018 yılında Niğde'ye uçakların iniş-kalkış yapmaya başlayacağını açıkladı.

Bir diğer öğrencinin "Niğde'ye stadyum yapacak mısınız" sorusuna cevap veren Başkan Akdoğan, öğrencilere stadyum müjdesi verdi. Başkan Akdoğan, stadyum ile ilgili iki ayrı yer üzerinde değerlendirme yaptıklarını ifade ederek, en geç 2019 yılında Niğde'nin yeni bir stadyuma kavuşacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, başka bir soru üzerine Niğde'ye 2019 yılı öncesinde mutlaka bir kültür merkezi kazandıracaklarını müjdelerken, Niğde Kale'sinin etrafındaki kamulaştırma çalışmalarının 2017 yılının sonuna doğru tamamlanacağını açıkladı.

Öğrencilerin Niğde'ye Alışveriş Merkezi (AVM) istediklerini bildirmeleri üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, son 1 ay içinde 3 büyük holdingin Niğde'ye AVM yapmak üzere yer talebinde bulunduğunu söyledi. Başkan Akdoğan, Niğde'nin son zamanlarda Türkiye'deki AVM zincirlerinin ilgi odağı olmaya başladığını belirterek, Niğde'de yerli bir firmanın da AVM yapma projesinin olduğunu ifade etti.

Başka bir soru üzerine Niğde'nin yeşil alan çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Akdoğan, son 7 yılda 92 yeni park yaptıklarını ifade ederek, "Kayardı Vadisinde 300 dönümlük bir alana rekreasyon çalışması yapacağız. Bunun 90 dönümlük bölümü bu yıl yapılacak, tamamı ise 3 yıl içinde bitmiş olacak.Eski ve yeni sanayi sitesinin başka bir yere taşınması için başlattığımız proje üzerindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Buradaki esnafımızı ikna edebilirsek, orada da 70 dönümlük bir alana rekreasyon çalışması yapacağız" diye konuştu.

Niğde'nin 5 ayrı noktasına halı saha yaptıracaklarına vurgu yapan Başkan Akdoğan, Niğde Belediyespor'un 2. lige yükselmesi için desteklerini sürdürdüklerini kaydetti.

"Akkaya Barajı etrafında bir çevre düzenlemesi yapılacak mı?" sorusuna yanıt veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu bölgenin Niğde Belediyesi'ne bağlı olmadığını ifade etti. Barajın yaydığı pis kokunun tek sebebinin Niğde Belediyesinin atıksu arıtma tesisi olmadığına vurgu yapan Başkan Akdoğan, "Niğde Belediyesinin saniyede 400 litre su arıtma kapasitesine sahip olan bir atık su arıtma tesisi var. Ancak Bu tesis Niğde'nin ihtiyaçlarına cevap verecek durumda olmasına rağmen, geçmiş yıllarda yapılan inşaatlardaki temiz su atıklarının da buraya bağlanması nedeniyle tesis yetersiz kalıyor. Saniyede 400 litre su arıtabilen bu tesise şu anda saniyede 600 litre su geliyor. Yani saniyede 200 litre fazla su arıtılamıyor. Niğde Belediyesi olarak yeni arıtma tesisi projemiz devam ediyor. 2018 yılında yeni bir arıtma tesisi yapılacak ve buradaki sorun çözülmüş olacak" dedi.

"Niğde'de en büyük hayaliniz neydi" şeklindeki soruya yanıt veren Başkan Akdoğan, "Hep Niğde'ye tıp fakültesi hastanesinin açılmasını istedim. 2009 yılı seçim kampanyamda da bu konuda çalışma yapacağımı beyan ettim. Gerçekten de bu konuda bayağı mesai harcadık ve şu anda Bakanlar Kurulu Kararı ile Niğde'ye tıp fakültesi yapılması kararlaştırıldı" şeklinde konuştu.

Bir öğrenci, Başkan Akdoğan'a, "Öğrenciyken, büyüyünce ne olmak isterdiniz?" şeklinde soru yöneltti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da , "Öğrenciyken büyüyünce hep pilot olmak isterdim. Ama uçağa binmekten pek hoşlanmam. Şu anda yaptığım işten de çok memnunun. Siyaset bir meslek değildir ama biz bunu meslek haline getirdik. Niğde için çalışıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, programın sonunda öğrencilere altın öğütlerde bulundu. "Bu yaşlarınızın ve bu sıraların kıymetini bilin" diyen Başkan Akdoğan, "Biz tüm öğrencilerimizin başarılı olmasını istiyoruz. Ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye geçin, iyi bir meslek edinin. Bugünler, bu sıralar geri gelmez. Derslerinize dört elle sarılın. Niğde için faydalı olun, ülkemiz için faydalı olun, insanlık için faydalı olun. İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır" diye konuştu.

Programın ardından Okul Müdürü Mehmet Alkan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a plaket sunarken, okul aile birliği yöneticileri de çiçek takdim etti. Öğrenciler ise hazırladıkları el işi bir tabloyu Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit'e hediye etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kariyer Günlerinin Konuğu Oldu

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kariyer Günlerinin Konuğu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim