• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Niğde 4. Hamsi Şenliği İle Coşacak

Niğde 4. Hamsi Şenliği İle Coşacak
Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından geleneksel hale getirilen lV. Hamsi Şenliği 20.12. 2015 Pazar Günü Saat:...

Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından geleneksel hale getirilen lV. Hamsi Şenliği 20.12. 2015 Pazar Günü Saat: 12: 00'de Niğde Kent Ormanı'nda gerçekleştirilecek.

Niğde de bulunan Niğde Karadenizliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İlyas ÇAP, lV. Geleneksel Hamsi Şenliği'nde sürpriz etkinlikler ve çarpıcı bir içerik ile etkinliğin tam bir bayram havasında kutlanması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Ülkeler ve milletleri ayakta tutan en önemli değerin; yöresel, bölgesel ve milli kültürlerine sahip çıkmasıyla gerçekleşebileceğini dikkat çekilen, Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu açıklamasında; "Bizler Niğde'de yaşayan Karadenizliler olarak bölgesel kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz, bu kültürü bize yıllardır kucak açan Niğde'li hemşehrilerimize tanıtmak ve onlarla duygularımızı paylaşmak istiyoruz.4.'sünü düzenlediğimiz Hamsi Şenliği'ne, hangi bölgeden ve ilden olursa olsun ilimizin yöneticilerinin dün de bugün de tam desteğini gördük. Niğdeli'lerin büyük teveccühü, bize bu şenlikleri geleneksel hale getirmemizde teşvik edici oldu. İlin, Bölgenin, Yörenin kültürü Milli Kültürün bir parçasıdır. Milli Kültürü'nü gelecek nesillere aktarmayan ve yaşatmayan milletler yok olmaya mahkumdur"denildi.

Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müteahhit- İş adamı İlyas Çap "Amacımız; Niğde de yaşayan üyemiz olsun olmasın bütün Karadenizlileri bir araya getirmek, Karadeniz'in bir esintisini bir gün bile olsa Niğde'ye taşımak, Niğde'yi kendi memleketi, kendi şehri gibi gören Karadeniz insanının Niğde'ye katkısını ortaya koymaktır. Eğlenmek, çevremizle kaynaştığımızı göstermek, şen ve hoş bir gün geçirmektir" Dedi.

Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müteahhit- İş adamı İlyas Çap organizasyonla ilgili şunları söyledi: "Izgarasını alıp gelen üyelerimiz ve dostlarımıza hamsi ikram edilecek, ateşlenmiş mangalların başında birlikte pişirilip Hamsi yenilecek, horon tepilecek, Karadeniz insanının günlük hayatından örnekler sunulacaktır. Yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte, güzel, şen bir etkinlik yapmak üzere gayretlerimiz devam etmektedir. Bizlere bu konuda; maddi, manevi desteğini esirgemeyen, teşvik eden, moral veren, kaynak temin eden, güzel Niğde'mizin Erkan ve Eşrafına teşekkür ve minnet duygularımızı sunuyoruz. 20.12. 2015 tarihinde Saat: 12: 00'de Kent Ormanı'ndaki lV. Hamsi Şenliği'nde Tüm Niğde Halkı Davetlidir" diye konuştu.

Niğde 4. Hamsi Şenliği İle Coşacak

Niğde 4. Hamsi Şenliği İle Coşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim