• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

New York Times’ın Listesindeki İlçede Sevinç Var

New York Times’ın Listesindeki İlçede Sevinç Var
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, New York Times'ın "2016'da gidilmesi gereken 52 yer" listesinde Türkiye'den İzmir'in Çeşme ilçesine yer vermesiyle...

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, New York Times'ın "2016'da gidilmesi gereken 52 yer" listesinde Türkiye'den İzmir'in Çeşme ilçesine yer vermesiyle ilgili, "Şanslı bir coğrafyadayız. İnanılmaz artılarının olduğu bir bölge. Deniz, kum, güneş hiçbir zaman geriye atılacak bir durum değildir" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayın yapan The New York Times'ın "2016'da gidilmesi gereken 52 yer" listesinde Türkiye'den İzmir'in Çeşme ilçesine yer vermesi kentte sevinçle karşılandı. Listeye Türkiye'den girebilen tek ilçe olan Çeşme'ye yazıda övgüler yağdırıldı. Gazetede ayrıca, Alaçatı'nın tarihi özeliklerinden ve Alaçatı'da faaliyet gösteren birçok restoran ve otellerden de bahsedildi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, şanslı bir coğrafyada olduklarını ifade ederek, Çeşme'nin The New York Times'ta yer almasını değerlendirdi. Dalgıç, bu durumu sevinçle karşıladıklarını ifade ederek, "İkinci yıla yaklaştığımız dönem içerisinde, ilk günden beri bir söylemde bulunmuştum. Geçen yıl da Nisan ayında, İstanbul lansmanını yaptığımız "9 Durak 9 Deneyim" adlı projemizdir bu. Bunun açılımı şudur; biz Çeşme'mizi sadece kum, güneş, deniz anlamında değil, sanatıyla, tarihiyle, kültürüyle, endemik bitkileriyle birlikte ve bir gastronomi merkezi olduğunu ve spor alanı olduğunu ifade etmiştik. Şanslı bir coğrafyadayız. İnanılmaz artılarının olduğu bir bölge. Deniz, kum, güneş hiçbir zaman geriye atılacak bir durum değildir. Ama, herhalde New York Times'ta çıkan, 52 ülke arasında gidilecek, görülecek yerler arasında 14'üncü sırada, ülkemizden Çeşme'nin olması, gerçekten bizi çok sevindirdi. Böyle prestijli bir yayın organında haber olmak sevindirici mutlaka; ama içeriği çok daha fazla sevindirdi. İçeriği de şu; buradaki endemik bitkilerle, buradaki mutfağın gastronomi anlamında ön plana çıkarılması, gidilip, bunların keşfedilmesi, tadılmasının ön plana çıkması, ayrıca bizi çok daha fazla sevindirmiştir. Çünkü, Çeşme'miz, hakikaten bu yarımadada, bu saydığım özellikleri içerisinde barındıran bir yapıdır. Bunların büyük harmanıyla, büyük Çeşme markasının, başladığımız noktadan çok daha ileriye gideceğinin göstergeleridir. Doğru yolda olduğumuzun, doğru işler yaptığımızın göstergesidir. İnşallah, bundan sonra çok daha fazla çalışıp, artı değerlerimizi ortaya çıkarıp, toplumun tüm kesimleriyle, bilhassa yabancı misafirlerimizle paylaşmayı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

New York Times’ın Listesindeki İlçede Sevinç Var

New York Times’ın Listesindeki İlçede Sevinç Var

New York Times’ın Listesindeki İlçede Sevinç Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim