• BIST 9524.59
  • Altın 2488.984
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

NEVÜ Rektörü Bağlı öğrencilerle ‘Kariyer Günleri’nde buluştu

NEVÜ Rektörü  Bağlı öğrencilerle ‘Kariyer Günleri’nde buluştu
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, öğrencilerin meslek seçimlerine katkı sağlamak, sorgulama yeteneklerini...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, öğrencilerin meslek seçimlerine katkı sağlamak, sorgulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Kariyer Günleri'nde konuştu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı davet üzerine Üniversitenin İdari Koordinatörü Fatih Mehmet Sürmeli ile birlikte Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulunu ziyaret etti. Rektör Bağlı'nın ziyaretlerinde kendilerini Okul Müdürü İbrahim Palancı, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Okul Müdürü İbrahim Palancı, "İnsanların ve milletlerin gelecekleri iyi eğitim almalarıyla doğru orantılıdır. Hedef ve idealleri olmayan, gidecek yolları olmayan insanlar ortada kalır. Bunun içinde belli bir kariyer sahibi, hedefi olan insanlar yetiştirmemiz lazım. Bu çabamızı gerçekleştirirken de okul yönetimi olarak bir takım etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerden biri de "Kariyer Günleri'. Bugün de güzel ve şirin şehrimizin hızla gelişmekte olan üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Kendisine şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileriyle "Kariyer Günleri'nde bir araya gelen Rektör Bağlı, kendilerine hayatın kesitlerinden örnekler vererek tavsiyelerde bulundu.

Bağlı, "Eğer ilim tahsil edecekseniz mutlaka bunun bir zorluğu var ve bu zorlukla mücadele etmeniz, gayret etmeniz gerekir. Kariyer edinmeye çalışırken ya da kendinize bir yol çizerken mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Eğer sevdiğiniz işi yaparsanız, bu size hiçbir zaman zor ve sıkıcı gelmez. Mutlaka hayatınızda bir gayeniz ve hedefiniz, bu doğrultuda derslerinize çok çalışın. Çünkü sizler bizlerin ve bu ülkenin geleceğimizsiniz" diye konuştu.

Rektör Bağlı, konuşmalarının ardından üniversite hakkında bilgi vererek öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Program sonunda Bağlı'ya katılımlarından dolayı teşekkür eden Okul Müdürü İbrahim Palancı, günün anısına kendilerine plaket takdiminde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim