• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Neşet Ertaş Adın Kültür Merkezi Kurulacak

Neşet Ertaş Adın Kültür Merkezi Kurulacak
Bozlak Geleneğinin devamı için Kırşehir'de "Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi" kuruluyor.

Bozlak Geleneğinin devamı için Kırşehir'de "Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi" kuruluyor.

Kırşehir'de kurulan ve Merhum Bozlak Ustası Neşet Ertaş'ın adına yapımı devam eden kültür merkezi, modern tasarımı ve mimarisi ile İç Anadolu Bölgesinin en önemli kültür ve sanat merkezi olacak.

BOZLAK GELENEĞİNİN SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAMAK AMAÇLANIYOR

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 4 yıl önce hayatını kaybeden Bozlak Ustası Merhum Neşet Ertaş'ın öncülük ettiği kültürün devamını sağlamak ve Kırşehir'de Kültür Merkezinin eksikliği nedeni ile başlatılan proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, binanın Anadolu'nun en önemli kültür merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Kırşehir'de Merhum Neşet Ertaş'ın öncülük ettiği kültürün devamını sağlamak ve merhumun yolundan giden gençlerin daha bilgili yetişmelerinin gerekli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Büyük usta Neşet Ertaş'ın adını da yaşatacak olan Neşet Kültür ve Sanat Merkezi modern tasarımı ile şehrimize yakışır bir nitelikte tasarlandı. Yüzde 58 oranında bitirilen Kültür Merkezi; 250 ve bin kişilik çok amaçlı salonları, sergi alanları, arkeoloji müzesi, dernek odaları, kurs odaları ve yönetim biriminin olduğu 6 bin metre kare oturum alanı ve bin 800 metre karelik bir inşaat alanı ile Kırşehir halkına hizmet verecek. Çalışmalarda tüm ince işler devam ediyor. Cephe kaplamalarına başlanılarak binanın elektrik ve mekanik tesisatları tamamlandı. 250 ve bin kişilik çok amaçlı salonların iç tefrişatına başlandı." diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla kültürel gelişime önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci yapımı devam eden proje hakkında şunları söyledi:

"Sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği, Kırşehir'e yakışır bir kültür merkezi yakın bir zamanda tamamlanacak. Sergi salonları, arkeoloji müzesi, dernek ve kurs odaları ve modern mimari ile Kültür Merkezimiz Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacak. Projemiz ilerleme olarak yüzde 58 olup inşaat kendini gösterir hale gelmiştir. Program çerçevesinde çalışmalar hızla devam etmektedir. Projemizi yakında tamamlayarak bütün vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımız yaptığımız Kültür Merkezimizle her alandaki kültürel aktivitelere doyacak. Yaptığımız hizmetler ile Kırşehir büyüyüp gelişiyor, değişiyor ve güzelleşiyor. Kırşehir'i kültür şehri yapmak adına birçok yatırımı hayata geçirdik. Kültür Merkezimiz de hizmet vermeye başladığında tam bir kültür şehri olacağız. "

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim