• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

‘N’ Plaka Dönemi Başlıyor

‘N’ Plaka Dönemi Başlıyor
Samsun'un Çarşamba İlçesi Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, il genelinde "N" plaka taşımacılığı için start verildiğini söyledi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, il genelinde "N" plaka taşımacılığı için start verildiğini söyledi.

Musa Bala, "N" plaka taşımacılığına ilişkin yaptığı açıklamada, minibüsçü esnafına yeni bir seri plaka verilmesi için UKOME kararı alındığını belirterek, yeni verilecek "N" plaka işlemlerinin 30 Haziran 2016 tarihine kadar tamamlanacağını açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin şoför esnafın yüzünü güldürmeye devam ettiğini söyleyen Başkan Bala, "Yolcu taşımacılığın da yeni bir dönem başlıyor. Taşımacılığın unutulduğu, esnafın 2.sınıf muamele gördüğü köy (mahalle) yolcu taşımacılığı seri plaka ile tamamen resmileşecek ve Büyükşehir Belediyesi resmiyeti altına alınmış olacak. Bu anlamda artık mahallelerimizden (köy) ilçe merkezine gelmek isteyen vatandaşlarımız resmiyet altına alınmış araçlarımızı gönül rahatlığı ile tercih edebilirler. Böylelikle korsan taşıma ile mücadele de kimin korsan kimin resmi olduğu plaka farkındalığı ile açığa çıkmış olacak ve korsan ile mücadele istenilen başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Musa Bala şu bilgileri verdi: "Alınan karar 1.5 yıllık uzun bir mücadelenin kazanımı olarak değil, mağdur edilen, "M" plakasından yoksun bırakılmış esnaflarımız için de oda yönetimi olarak belediye, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, TBMM ve Başbakanlık düzeyinde müracaatlarımız mevcuttur. Son olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi bu mağduriyeti giderme konusunda karar almıştır. Bu karar tüm esnafımıza hayırlara vesile olsun."

Bala, "N" plaka serilerinin Çarşamba ilçesi için 55 N 6251'den, Ayvacık ilçesinde 55 N 7251 seri plakadan başlayacağını ve köylere (mahallelere) yolcu taşımacılığı yapan ve komisyon kararları bulunan minibüsçü esnaflarının da bu karardan yararlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim