• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Muş’tan Avrupa’ya Taş İhracatı

Muş’tan Avrupa’ya Taş İhracatı
Muş'ta doğal taş kesimi ve işlemeciliği yapan küçük ölçekli bir işletme olarak faaliyet gösteren Biltaş Beton firması, ilk kez Avrupa ülkelerine ihracat...

Muş'ta doğal taş kesimi ve işlemeciliği yapan küçük ölçekli bir işletme olarak faaliyet gösteren Biltaş Beton firması, ilk kez Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor.

Muş Valisi Seddar Yavuz'un girişimleriyle Muş'ta küçük ölçekli taş kesimi ve işletmeciliği yapan Biltaş Beton firması, Almanya'ya ısı yalıtımı özelliği olan renkli taş ihracatı yapmaya başladı. 22 ton 315 kilo renkli taşın TIR'lara yüklenerek ihracatına başlanmasına Vali Seddar Yavuz, firma sahibi Medeni Kerem Aydoğdu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve firma çalışanları katıldı. İlk kez Almanya'nın Ahaport kentine Muş'un taşını ihracat ettiklerini belirten Kerem Aydoğdu, Münih'te de bir satış pazarı açtıklarını belirterek, kış sezonu sonunda oraya da ihracat yapacaklarını söyledi. Muş taşının ısı yalıtımlı olduğu için özellikle Avrupa ülkeleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Aydoğan, "Bu taşların ısı yalıtımlı olması dolayısıyla her yerde tutuluyor. Çünkü binaların dış çepellerinde ısım yalıtımı olarak kullanıyorlar. Başta Almanya olmak üzere Avusturya'ya ve Fransa'ya pazar alanımızı kurduk. Muş'a yılda 2-3 milyon Euro bir girdi sağlamış olacak" dedi.

Firmanın daha da büyümesi ve istihdam oluşturması için gerekli altyapı ve destekleri sunacaklarını açıklayan Vali Seddar Yavuz ise, "Değerli olan Muş taşı, farklı renklerden çok özel bir taş. Bu taşın aynı zamanda ısı yalıtım özelliği bulunuyor. Avrupa'da taş çok kullanılıyor. Çeşitli gösteri amaçlı olsun, dış kaplama, zemin kaplama, insanlar daha doğala doğru dönmeye devam ediyor. Dolayısıyla bu bizim için bir avantaj, şimdi valiliğimizin belirli destekleriyle belli bir aşamaya gelmiş durumda. Biz kendisine daha büyük bir imkan sağlayarak özellikle bunu ihracata yöneltmek, iç piyasada daha fazla tanıtmak arzusundayız" diye konuştu.

Firmaya için girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Vali Yavuz, "KOSGEB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi çeşitli destekleri şimdi kendisiyle paylaştık. Önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz, dolayısıyla hatta benim kişisel görüşüm organize sanayi bölgesinde büyük bir alan kendisine tahsis etmek suretiyle fabrika binaları ve diğer CNC gibi teknik cihazlarla alanında yardımcı olarak kendisinin bu işi daha büyük bir noktaya taşımasıdır. Çünkü Muş'un neyi var diye sorduğumuzda, en önemli varlıklarından bir tanesi özellikle çok zengin bir rezerv var. Dolayısıyla bitecek gibi bir rezerv değil bu. O yüzden yatırım amaçlı oldukça avantajlı, bizde valilik olarak, devlet olarak yatırımcımızın yanındayız. Dolayısıyla kendisini tebrik ediyorum ve kutluyorum, bol kazançlar diliyorum. Bu şehre değer katan kim varsa onun yanındayız ve gerekli tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Biliyorsunuz ki devletimizin seçim öncesi bu konularla ilgili vaatleri oldu. Daha öncede size açıklamıştım; Bilim Sanayi Bakanımız Muş özelinde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde hangi tür yatırımların ve hangi alanların desteklenmesi gerektiğine dair bizden bir rapor istedi. Bizde bu raporu Bakanlığımıza arz ettik. Bu raporlar Bakanlar Kurulu'nda görüşülüyor, fabrikanın yapımı devlet tarafından yapılarak çok cüzi miktarlarda kiraya verilmesi veya uzun vadeli satışı gündemde, bunun dışında biliyorsunuz tarımsal kalkınmanın çok ciddi destekleri var, KOSGEB'in çok ciddi destekleri var" ifadelerini kullandı.

Muş'un çok huzurlu ve gelişmeye müsait bir şehir olduğunun altını çizen Vali Yavuz, "Değerli arkadaşlarım, dolayısıyla tüm yatırımcılarımızın böylesine huzurlu bir kent olan Muş'a davet ediyoruz. Muş bir huzur kentidir, yatırıma müsaittir. Dolayısıyla insanların naifliği ve nezaketleri fevkalade üst seviyededir. Tüm yatırımcılarımızın sadece Muşlu kardeşlerimizi değil Türkiye'nin her tarafındaki yatırımcı kardeşlerimizi Muş'a davet ediyoruz. Muş'ta herhangi bir tedirginlik yoktur, herhangi bir olumsuzluk yoktur. O yüzden bütün yatırımcılarımızı Muş'umuza davet ediyoruz. Biz onların teminatıyız. Bizden öncede halkımız onların teminatçısıdır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Seddar Yavuz ve firma sahibi, TIR şoförüne gerekli resmi evraklarını teslim ederek "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.

Muş’tan Avrupa’ya Taş İhracatı

Muş’tan Avrupa’ya Taş İhracatı

Muş’tan Avrupa’ya Taş İhracatı

Muş’tan Avrupa’ya Taş İhracatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim