• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Mustafa Yılmaz, 2. Kez Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı’na Atandı

Mustafa Yılmaz, 2. Kez Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı’na Atandı
Mustafa Yılmaz, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yeniden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığına atandı.

Mustafa Yılmaz, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yeniden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığına atandı.

2004 yılında EPDK Kurul üyeliğine atanan Mustafa Yılmaz, 2010-2014 yılları arasında 2. Başkanlık görevini üstlendi. Yılmaz, 20 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile EPDK Başkanı olarak atanmıştı.

Mustafa Yılmaz görev süresinin dolmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yeniden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı oldu. İlgili kanun çerçevesinde Mustafa Yılmaz, 6 yıl boyunca EPDK Başkanlığı görevini sürdürecek.

Göreve gelmesinin ardından bir açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Bu önemli göreve beni bir kez daha layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak olmak üzere tüm kabine üyelerine teşekkür ederim" dedi.

Türkiye'nin geleceği için adil, şeffaf ve rekabetçi enerji piyasalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bugüne dek kamu - özel sektör işbirliği ile emsali az görülen başarılara imza attık. İnşaallah bundan sonraki süreçte de ülkemizin hak ettiği yarınlara ulaşması yolunda üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

"2004 yılından beri EPDK'da görev yapmaktan büyük gurur duyuyorum" diyen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"EPDK ülke ekonomisi için hayati bir kurum. Kurul üyelerimizden uzman yardımcılarımıza, daire başkanlarımızdan yönetim görevlilerimize; tüm çalışma arkadaşlarıma bugüne dek gösterdikleri üstün gayretten ötürü teşekkür ederim. Daha yapacak çok işimiz var. Empati ve diyalogdan taviz vermeden sektörümüzün geleceği için elbirliği ile çalışmaya devam edeceğiz".

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının en üst düzeyde değerlendirilmesi, yerli kömür kaynaklarını maksimum ölçüde kullanarak termik santrallerin sayısının arttırılması ve kurulacak nükleer santraller ile enerji çeşitliğinin sağlanmasının Türkiye'nin enerji politikalarının temelini oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz şunları kaydetti:

"İnşaallah EPDK olarak yeni dönemde de bu hedefler doğrultusunda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Kurumsal kapasitemizi daha da güçlendirip geliştireceğiz. Bir yandan yatırımcımızın önünü açacak düzenlemeleri hayata geçirirken tüketici odaklı yaklaşımımızdan taviz vermeden piyasaların adil, şeffaf ve rekabetçi yapısını korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim