• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Muş’ta Teröre Tepki

Muş’ta Teröre Tepki
Muş'taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ankara'daki bombalı saldırıya tepki göstererek, terör örgütünü lanetlediler.

Muş'taki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ankara'daki bombalı saldırıya tepki göstererek, terör örgütünü lanetlediler.

Ankara'daki bombalı saldırıyı kınayan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, terörün bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Asya, "Öncelikle dün Ankara'da sivil vatandaşlarımızın yoğunlukta yaşamış olduğu bir merkezde terör eylemi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Terör nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Özellikle masum, savunmasız insanlara karşı yapılmış olması ayrı bir acı veren hadisedir. Dolayısıyla bizim birlikteliğimizin, halkımızı sağduyuyla bertaraf edeceğine inancım tamdır. Bu tür olayların olmasında hiçbir şekilde, hiçbir suretle insan olan hiçbir kimsenin memnuniyet duyacağını kabul etmiyorum. Dolayısıyla tekrardan bütün milletimizin başı sağ olsun diyorum. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Ankara'daki bombalı saldırıyı yapan ve destekleyen herkesi lanetlediğini ve devletin en kısa sürede bu hainlere gereken cezayı vereceği kaydeden AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, "Ankara'da meydana gelen patlamayı ve bu patlamanın arkasındaki iç ve dış mihrakları lanetliyoruz. Özellikle sivilleri hedef alan bu saldırının arkasındaki şer güçler bilsin ki ülkemiz dimdik ayakta duracak, birliğimizi kimse bozamayacaktır. Hükümetimiz iktidara geldiği günden beri işlenen bütün suçları, cinayetleri tek tek tespit edip faillerini yakalamıştır. En kısa zamanda bu olayın da faillerini yakalayıp kamuoyuna açıklayacaktır. Ölen vatandaşlarımıza rahmet, halkımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN YANINDA YER ALACAĞIZ"

Terörle mücadelede sonuna kadar AK Parti hükümetinin yanında yer alacağının altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanı Şükrü Demir, "Ülkemizin üzerindeki kara bulutlar maalesef bitmiyor. Maalesef yine dün terör saldırısı ile üstelik başkentimizde, üstelik kalbimizde terör saldırısına uğradık. 37 canımızı verdik. Bizler her zaman söylediğimiz gibi; doğuda, batıda, Diyarbakır'da, Edirne'de, Van'da, Yozgat'ta, Çorum'da, Muş'ta hep birlik, beraberlik, kardeşliği savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Bizler baştan beri söylediğimiz gibi bin yıllık kardeşliği yaşama ve yaşatmak için parti olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bizler baştan beri hükümete, bizi yönetenlere söylediğimiz gibi küresel güçlerin oyunlarının farkındayız ve bunları her zaman dillendiriyoruz. Ortadoğu'da özellikle İslam aleminde yapılmak istenenlerin farkındayız ve o tuzakları çürütmek için bütün gücümüzle liderimizde, parti teşkilatlarımızla çaba sarf etmekteyiz. Hükümetimizin, teröre karşı atacağı her eylemde, bugün zaten liderimiz de Başbakanla görüşecek. Biz hükümetin yanında yer alırız, biz hükümetin zaman zaman yanlış politikalarını yüzüne haykırırız ama mesele birlik, beraberlik, kardeşlik ve terörü yok etme meselesi olunca ilimizde de Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) il başkanı ve genel başkanımızın temsilcisi olarak valimizin, kolluk kuvvetlerimizin, jandarmamızın, polisimizin, sivil toplum örgütlerimizin, gazeteci arkadaşlarımızın, diğer parti yöneticileri arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız, iyilerine her zaman iyi diyeceğiz, teröre karşı mücadelelerini her zaman destekleyeceğiz, bizlerde en az onlar kadar çaba sarf edeceğiz. Bu arada dün bu katliamda yitirdiğimiz canların ailelerine yürekten başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun, yaralılara çok acil şifalar diliyorum ve ölü sayısının artmamasını Allah'tan diliyorum" ifadelerini kullandı.

"GELECEĞİMİZİN TERÖR ODAKLARININ ELİNDE HEBA OLMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Terörün en acımasız yüzünü bu defa Ankara'da gösterdiğini ve bu saldırıyı şiddetle kınayan Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan da, şunları söyledi:

"Terör en acımasız yüzünü Ankara'da bir kez daha göstermiştir. Ankara'daki bu menfur, hain saldırıyı ülkemizin geleceğine, ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan menfur saldırıyı Eğitim-Bir-Sen olarak kınıyoruz. Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Terör ve şer odakları ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar. Ülkemiz bölgede parlayan bir yıldız gibi ekonomide, siyasette ve diğer bütün alanlarda lider vasfını görmekte ve taşımaktadır. Dış güçlerin en büyük hedefi parlayan bu yıldızı söndürmek, içerideki mihraklarla beraber ülkemizin birliğine ve geleceğine kast etmektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu birliği ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Çünkü biz bu birliğin temelini Malazgirt ilçesinde attık, harcını Çanakkale'de kırdık, bu binayı da Kurtuluş Savaşı'nda hep beraber omuz omuza vererek üstlendik. Asla bu binanın çökmesine fırsat vermeyeceğiz. Geleceğimizin terör odaklarının elinde heba olmasına asla izin vermeyeceğiz. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Sağ duyuyla hareket etmeliyiz. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesi gerekir. Yekvücut olmalıyız, bütün siyasi partiler, bütün STK'lar, hep beraber aynı İspanya'daki gibi İngiltere'deki gibi terörü lanetleyen mitingler tertiplemeliyiz ki bu kötü emeli olan terör ve terör yandaşlarının hevesleri kursaklarında kalsın."

"YASIMIZ VAR DİYE BAYRAĞIMIZI KARARTMAYALIM"

Ankara'daki bombalı saldırı nedeniyle sosyal medyada profillerindeki Türk bayrağını siyaha dönüştürenlere seslenen Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şube Başkanı Emrullah Zeki Aktaş, "Dün Ankara'da yaşanan terör eylemlerinden dolayı bu olayı şiddetle Türkiye Gaziler Vakfı olarak kınıyoruz. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza Allah şifalar nasip eylesin. Tabi ki de terörün dini, dili, ırkı, mezhebi yoktur. Her türlü terör eylemini şiddetle kınamaktayız. Yasımız var diye bayrağımızı karartanlar bilsinler ki; bayrağımızın rengi şehit kanıdır. Ne şehitler ölür bu diyarda, ne de vatanın bir karış toprağı terk edilir düşmana" şeklinde konuştu.

Mavi Ay Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Orhan Erkul ise, "Bu ülkenin barışına, huzuruna, kardeşliğine sıkılan kurşunlar, patlatılan bombalar, bu milletin kardeşliğine gölge düşüremeyeceklerdir. Ankara'da yapılan hain saldırıyı esefle kınıyor, bunlara çanak tutanları lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

Muş’ta Teröre Tepki

Muş’ta Teröre Tepki

Muş’ta Teröre Tepki

Muş’ta Teröre Tepki

Muş’ta Teröre Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim