• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Muş’ta Görme Engellilere Baston Dağıtıldı

Muş’ta Görme Engellilere Baston Dağıtıldı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanlığı, "7-14 Ocak Beyaz Baston-Görme Engelliler Haftası" nedeniyle görme engellilere baston dağıttı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanlığı, "7-14 Ocak Beyaz Baston-Görme Engelliler Haftası" nedeniyle görme engellilere baston dağıttı.

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan "Beyaz Baston-Görme Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında AK Parti İl Başkanlığı hizmet binasında görme engellilerle yönelik bir program düzenlendi. AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, AK Parti'nin özellikle engelli vatandaşlara yönelik yaptığı devrim nitelikteki çalışmalarla yardımcı olduğunu söyledi. Görme engellilerin eczaneden bastonlarını alabileceklerinin müjdesini veren Ergün, "Genel merkezimiz tarafından gönderilen bastonlarla, görme engelli vatandaşlarımızdan her birine birer tane hediye ettik. Sorunlarını dinledik. İnşallah önümüzdeki süreçte sosyal politikalar birim başkanlığımız adı altında bir alt birim olarak engelliler birimi oluşturmuştuk. O birimden sorumlu başkanımız Sayın Bedri Başkanımızı da getirdik. Sağ olsun onlarla görüştük, kendileri de Muş'ta görme engelliler derneğimiz olmadığı için inşallah çok kısa bir sürede görme engelliler derneğimizi de kurup bütün görme engelli arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızı tespit edip onlara evlerine kadar hizmet vereceğiz. Hükümetimizin almış olduğu bir kararla çıkarmış olduğu bir yasayla bundan sonra görme engellilerimiz de bastonlarını reçete ile alabilecekler, ücretsiz olarak" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Ergün, "Evde bakım hizmetleri yapılıyor ve ailesinin bakmadığı engellilere de özel bakım merkezlerinde asgari ücretin iki katı ödeme yapılıyor, sosyal hizmetleri de kapsayacak şekilde yeniden tasarlanmasını sağlayacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri "Engelli Yasam Merkezleri" kuracağız. Şu an 20 ilde faal olarak var, 2016 yılında ilimizde temeli atılacaktır. Engelli genç ve çocukların gün içinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkân verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız. Engelli gençlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla gerekli fiziksel ve sosyal altyapıları güçlendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal alan ve hizmetleri, engelli ve genç bireylerin katılımına olanak verecek şekilde düzenleyeceğiz. Engellilere özel bilgi iletişim teknolojileri yazılım donanımlarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkânlarını artıracağız. Görme ve ortopedik engelliler basta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. Yaklaşık 350 bin engelli vatandaşımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanımını sağlayacağız. İmar mevzuatını günün ihtiyaçlarına uygun olarak revize edeceğiz. Kentsel tasarım ilkelerini ve uygulamalarını engelli, yaşlı, hareket kısıtlılığı olanlar gibi özel ilgi bekleyen kesimlerin hizmetlere erişimini kolaylaştırmak üzere geliştireceğiz. Yaşlılarımız, engellilerimiz ve çocuklarımız öncelikli olmak üzere toplumun farklı kesimleri için yaşanabilirliği artırmayı hedefleyen ve hakkaniyeti gözeten mekânsal planlama ve kentsel tasarım uygulamalarımızı daha da geliştireceğiz. Yaşlı, çocuk ve engellilerin ihtiyaçlarına uygun konut ve çevrelerinin tasarlanmasına çalışacağız. Adalet sisteminde kadınlar, çocuklar ve engellilere yönelik kolaylaştırıcı uygulamalar hayata geğireceğiz. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, özellikle kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın güvenlik hizmetlerine erişimini kolaylaştıran politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Görme engellilere baston da artık reçete ile verilecek. Hükümetimizin taahhütlerindendir. Birçoğu da gerçekleşmiştir" diye konuştu.

Kendilerine verilen bastondan dolayı teşekkür eden görme engelli Mithat Ekmen ise, "Kaç seneden beridir bu bir aile hastalığıdır. Bende var, hanımım da var, amcamın kızında var, halamda var. Bu bir aile hastalığıdır. Yani doktorun da bir faydası olmadığı halde fakat devletimin bakıcıma, ilacıma, gidiş-gelişime yardımı olmasını her zaman Allah'tan diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Birlik beraberlik istiyorum. Allah'tan güç vermeyi ve birlik beraberliği diliyorum" şeklinde konuştu.

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise, görme engellilere yönelik güzel çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Muş’ta Görme Engellilere Baston Dağıtıldı

Muş’ta Görme Engellilere Baston Dağıtıldı

Muş’ta Görme Engellilere Baston Dağıtıldı

Muş’ta Görme Engellilere Baston Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim