• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Muş’ta 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Muş’ta 57. Alaya Vefa Yürüyüşü
Muş'ta, Çanakkale Kara Savaşlarının 101'inci yıldönümü nedeniyle 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü yapılarak dua edildi.

Muş'ta, Çanakkale Kara Savaşlarının 101'inci yıldönümü nedeniyle 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü yapılarak dua edildi.

Muş İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale 57'inci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü yapıldı. İlk olarak Hacı Şeref Camiinde sabah namazının kılınması ile başlayan programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, Kamu Kurum amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda genç katıldı.

Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın yarma çorbası dağıtımı ile devam eden anma programı daha sonra Garnizon Şehitliğine kadar yapılan yürüyüşle devam etti. Burada İl Müftü Vekili Tahsin Ötgüç Kur'an-ı Kerim okudu. Protokol üyeleri ve katılımcılar daha sonra şehitliği ziyaret etti. Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gençlerle sabah namazında buluşarak şehitleri andıklarını ifade eden Vali Yavuz, "Çanakkale zaferi son 100 yılda milletimizin destansı bir başarısıdır. Bu başarı büyük bir milletin ve ümmetin dünyadaki bütün ordulara karşı göğsünü siper ettiği ve Çanakkale geçilmez diye yazdırdığı bir tarihtir. Öylesine tarih ki bu 15 yaşındaki çocuklarımızın, vatan için, din için kendilerini feda ettikleri süreçtir. Bugün 57. Alayın anısına gençlerimizle birlikte sabah namazında buluştuk ve onları bir kez daha rahmetle, minnet ve şükranla yad ettik ve kendilerine şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz, mekanları cennet olsun" dedi.

"Bu millet, inşallah bir daha Çanakkale destanı yazmak zorunda kalmaz" diyen Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza ederiz, çok çalışırız ve bize göz dikecek hainlerinde cesaretlerini kırarız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize huzur içerisinde bir yaşam diliyorum ve Allah'a kavuşan şehitlerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz."

Belediye Başkanı Feyat Asya ise şehitliğe kadar yürüdüklerini belirterek "Bu anlamda bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz, gazilerimize sıhhat, afiyet diliyoruz, vefat eden gazilerimize rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra gençler ve programa katılanlar Vali Seddar Yavuz ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muş’ta 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Muş’ta 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Muş’ta 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Muş’ta 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Muş’ta 57. Alaya Vefa Yürüyüşü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim