• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Muş’ta 12 Bin 28 Öğrenci Pansiyonlarda Eğitim Görüyor

Muş’ta 12 Bin 28 Öğrenci Pansiyonlarda Eğitim Görüyor
Muş'ta lise ve yatılı bölge ortaokullarında toplam 12 bin 28 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 83 taşıma...

Muş'ta lise ve yatılı bölge ortaokullarında toplam 12 bin 28 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 83 taşıma merkezinde 863 araçla hizmet verildiğini söyledi.

Merkezde bulunan pansiyon ve yatılı bölge ortaokullarını ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, son 10 yılda Muş'ta çok ciddi yatırımların yapıldığını söyledi. Öğrencilerin lüks otelleri aratmayan pansiyon ve yatılı bölge ortaokullarında kaldıklarını ifade eden Arslan, "Muş ilimiz genelinde 30 lisemizde 7 bin 564 öğrencimiz pansiyonlarda kalmaktadır. 21 yatılı ilköğretim bölge okullarımızda 4 bin 865 öğrencimiz yurtlarda barınmaktadır. Devletimiz son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu'da önemli yatırımlar yapmıştır. Muş ilimizde gerçekten öğrencilerimize yapılan pansiyonlarımız gerçekten tamamen bir ev ortamında 4 kişilik odalarda öğrencilerimiz çok hijyenik, temiz, nezih ortamlarda barınmaktadırlar" dedi.

"MUŞ'TA Kİ OKULLAŞMA ORANINDA ÖNEMLİ ÖLÇÜTLERDE ARTTI"

Muş'ta ki okullaşma oranlarında ciddi artışın olduğunu kaydeden Arslan, "Özellikle köylerde okuma imkanları olmayan öğrencilerimiz için önemli bir imkandır bu çünkü son yıllarda Muş'ta ki okullaşma oranımız önemli ölçülerde arttı. Bu pansiyonlarımız sayesinde çocuklarımıza kalacak yer imkanı sağlamaktayız. Yine bunun yanında taşımalı sistemde uygulamaktayız ama özellikle bu pansiyonlarımız çocuklarımızı çok cezbetmekte. Buradaki arkadaşlarımızda devamsız öğrencilerimizle ilgilenmekteyiz. Pansiyon ortamlarını görüp bu şekilde öğrencilerimiz kalmaktadır" ifadelerini kullandı.

Köylerde kalan ve maddi durumu düşük öğrencilerin "ben fakirim, okuyamıyorum" deme hakkının olmadığını vurgulayan Arslan, "Devletimiz yılık olarak ortalama olarak 60 milyona yakın bu pansiyonda ki öğrencilerimize para harcamaktadır. Öğrencilerimiz burada yeme, içme, barınma gibi her türlü imkanlar sağlanmaktadır. Ayrıca giyim yardımı da yapılmaktadır. Dolayısıyla hiçbir öğrencimiz; "ben fakirim, okuyamıyorum" deme hakkına sahip değildir çünkü her türlü imkanlar sağlanmaktadır. İster pansiyon, isterse taşımalı eğitim olmak üzere her türlü imkanlarımız mevcuttur" şeklinde konuştu.

Muş’ta 12 Bin 28 Öğrenci Pansiyonlarda Eğitim Görüyor

Muş’ta 12 Bin 28 Öğrenci Pansiyonlarda Eğitim Görüyor

Muş’ta 12 Bin 28 Öğrenci Pansiyonlarda Eğitim Görüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim