• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Muşlu Sporcuların Başarısı

Muşlu Sporcuların Başarısı
Türkiye Kros Şampiyonası'nda ferdi olarak birinci, üçüncü ve dördüncülük dereceleri alan Muşlu sporcular, nisan ayında Macaristan'da yapılacak olan...

Türkiye Kros Şampiyonası'nda ferdi olarak birinci, üçüncü ve dördüncülük dereceleri alan Muşlu sporcular, nisan ayında Macaristan'da yapılacak olan dünya şampiyonasına şimdiden hazırlanıyorlar.

Adana'da yapılan Türkiye Kros Şampiyonası'nda birinci olan Semra Karaaslan, üçüncü olan Emine Akbingöl ve dördüncü olan Sezgin Ataç, şimdiden nisan ayında yapılacak olan dünya şampiyonluğuna hazırlanmaya başladı. Çok zor şartlar altında Muşlu sporcuların güzel başarılar elde ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Macaristan'da yapılacak olan şampiyonadan derece beklediklerini söyledi. Kayak ve atletizmde alınan başarılara dikkat çeken Kartal, "Muş'ta sporun konumu belli, Muş'un iklim şartları belli, bu kadar zor şartlara rağmen, bu kadar imkânsızlıklara rağmen hakikaten sporda çok iyi şeyler yapıyoruz. Geçen hafta Kayseri'de yapılan kayak yarışmalarında erkeklerde takımımız üçüncü, kızlarda ise takımımız ikinci oldular. Yine bu hafta sonu 13-14 Şubat tarihlerinde Adana'da atletizmde yapılan liseler arası şampiyonada hem erkek takımımız hem kız takımımız çok ufak bir puanla ikinci oldu. İki takımımız da ikinci oldu. Buradaki iddiamız daha da fazlaydı. Biz birincilik ve özellikle kız takımımızdan birincilik bekliyorduk ama bu da bizim için çok büyük bir başarı. Bu takımlar içerisinde biz üç tane sporcumuzu dünya şampiyonasına göndereceğiz" dedi.

Atletizm ve kayakta elde edilen başarıların Muş'un tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade eden Kartal, "Bu Muş'un tanıtımı adına çok önemli bir olay. İnşallah orada da büyük bir başarı elde edip hatta ben ferdi olarak çocuklarımızdan dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Ayrıca iki hafta önce Kastamonu'da yapılan Kulüpler Arası Avrupa Şampiyonası'nda Emine Akbingöl kızımız Avrupa ikincisi oldu. Bizim için gurur verici bir olay. Emine Akbingöl kızımı biliyorsunuz Vartolu, Varto'nun kırsal kesiminde getirmiş olduğumuz bu sporcumuz, şu an burada imkanlarımız ölçüsünde milli eğitim ile beraber bu kızımızı ileriye doğru yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerinin atletizm ve kayak branşlarında çok güzel dereceler elde ettiğini kaydeden Muş Spor Lisesi Müdürü Erdal Bingöl ise, "Sporcularımız grup halinde kayakta Kayseri ilinde yapılan Türkiye Şampiyonası'nda grup halinde ikinci oldu, erkeklerde üçüncü oldu. Adana'da yapılan yarışmada hem erkeklerde hem de kızlarda grup halinde ikinci olduk. Bu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Ancak ferdi olarak Türkiye birincisi Semra Karaaslan kızımız Türkiye birincisi oldu. Emine Akbingöl Türkiye üçüncüsü oldu. Sezgin Ataç öğrencimizde Türkiye dördüncüsü olarak Türkiye karmasına katılma hakkını elde ettiler. Bunlardan dolayı bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum, ailelerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Macaristan'da yapılacak olan Dünya Kros Şampiyonası'nda ilk üçe girmek istediğini vurgulayan Emine Akbingöl ise, "Geçen hafta sonu Adana ilinde yapılan Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldum. Nisan ayında yapılacak olan yurt dışı yarışmalarında Macaristan'a gitmeye hak kazandım. İnşallah orada ilimi ve Türkiye'yi çok iyi şekilde temsil edeceğim. Hedefim orada ilk üçe girmek, yani dünyada çok iyi bir derece yapmak, inşallah gerçekleştiririm" şeklinde konuştu.

Muşlu Sporcuların Başarısı

Muşlu Sporcuların Başarısı

Muşlu Sporcuların Başarısı

Muşlu Sporcuların Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim