• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Muşlu Öğrenciler Hollanda’ya Gidiyor

Muşlu Öğrenciler Hollanda’ya Gidiyor
Muş Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, "Bulaşıcı Hastalıklara Yönelik Koruyucu Yaklaşımlar" projesi kapsamında Hollanda'ya...

Muş Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, "Bulaşıcı Hastalıklara Yönelik Koruyucu Yaklaşımlar" projesi kapsamında Hollanda'ya gidiyor.

Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve AB destekli "Bulaşıcı Hastalıklara Yönelik Koruyucu Yaklaşımlar" projesini yürüten Muş Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi faaliyetlerini sürdürüyor. Acil tıp teknisyenliği ve hemşirelik bölümlerinden 30 öğrenci ve 8 öğretmen, diğer branşlardan ise 2 refakatçi öğretmeni kapsayan proje çalışmaları devam ederken, Okul Müdürü Mehmet Zakir Adanır ise beraberindeki proje ekibi ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Adanır, "Ulusal Ajans'ın Erasmus+ Hareketlilik Projesi kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde okulumuzdan 18 öğretmenimiz ve 42 öğrencimiz Avrupa'nın çeşitli ülkelerini görme, oradaki sağlık eğitimlerini ve sistemlerini inceleme fırsatı yakalamışlardır. Ulusal Ajansımıza, bizleri her konuda destekleyen Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve okulumuzda projelerde emeği geçen öğretmenimiz teşekkür ediyorum" dedi.

Projenin iki akıştan oluştuğunu kaydeden Adanır, "İki akıştan oluşan projemizin birinci akışı, Portekiz'de başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. İkinci akış ise 19 Şubat-6 Mart 2016 tarihleri arasında 6 öğretmen ve 15 öğrencinin katılımıyla Hollanda'da gerçekleştirilecektir. 2015 teklif çağrısı döneminde AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik faaliyet alanı çerçevesinde desteklenen Muş Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortağı olduğu "Doğumdan Ölüme Uzanan Eller" projesi kapsamında ise 16 Ocak 2016 ile 31 Ocak 2016'da 4 meslek öğretmenimiz Çek Cumhuriyeti'nde staj ve inceleme faaliyetlerine katılmışlardır. Aynı proje kapsamında mart ayında Almanya'ya 1 öğretmen, 6 öğrenci; nisan ayında da Letonya'ya da 1 öğretmen, 6 öğrenciden oluşan gruplarımız staj ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak üzere hareketliliklerini gerçekleştireceklerdir" ifadelerini kullandı.

Hollanda'ya gidecek grubun hareketlilik öncesi yaptığı ziyaretten dolayı mutlu olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu da, "Mesleki eğitim programı çerçevesinde gerçekleştireceğiniz bu proje, aynı zamanda kültürler arası bir etkileşimdir. Bu ve benzeri hareketlilik projeleri eğitici olmasının yanı sıra değerlerimizi tanıtmak ve yeni değerlerle donanmak için bir fırsattır. Değerlerimizi en iyi şekilde tanıtacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

Projede öğrencilere rehberlik edecek olan ve aynı zamanda proje koordinatörü olan meslek dersleri öğretmeni Canan Ulun ise, "Öğrencilerimiz hastanelerde staj görecekler, oradaki sağlık uygulamalarını yerinde inceleyeceklerdir. Yeni yerler görecekler, yeni insanlarla tanışacaklardır. İlk defa yurt dışına çıkacak olan öğrencilerimiz için bu büyük bir fırsattır. Türkiye Ulusal Ajansı bu projelerle öğrencilerimizin ufuklarını açmıştır" şeklinde konuştu.

Muşlu Öğrenciler Hollanda’ya Gidiyor

Muşlu Öğrenciler Hollanda’ya Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim