• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

MÜSİAD Mardin Şube Başkanından Yatırım Çağrısı

MÜSİAD Mardin Şube Başkanından Yatırım Çağrısı
Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap, bölgenin pek çok iş alanına uygun olduğunu ifade ederek terörün...

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap, bölgenin pek çok iş alanına uygun olduğunu ifade ederek terörün bıraktığı yaraları sarmak için yardım değil, yatırım yapılması çağrısında bulundu.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap, turizm ile ilgili yatırım ve projelerinin olduğunu ancak olaylar sebebiyle olumsuz etkilendiklerini söyledi. Kasap, "Güvenlik ortamının uygun olmadığı bir dönemde icraatın yapılmayacağı bilincindeyiz. Bu yatırımlar ancak güven ve huzur ortamının tesis olması halinde gerçekleştirilir. Habur'a kadar olan güzergahta otoban çalışmaları güvenlik konusunda büyük ilerlemeler kaydetti. Sur ve Cizre'de son detay çalışmalar yapılıyor. Yakın bir zamanda bu çalışmalar Mardin'de sıkıntılı ilçeler için de söz konusu. Yatırımcılara sesleniyoruz gelin biz bölgedeki çalışmalarımıza başlıyalım. Yardımlardan ziyade yatırımlara ihtiyacımız var'

Mardin'de 21 tesis başvurusunda ağırlıklı olarak üzerinde durulan konunun tekstil olduğunu belirten Kasap, Denizli, Bursa başta olmak üzere Türkiye'de bu alanda iş yapan işletmelere seslendiğini ve bunların gelerek Mardin'e yatırım yapmasını istedi. Yatırım başvurularının genel olarak, gıda, inşaat, tekstil, plastik ve enerji sektörlerinden oluştuğunu ifade eden Kasap, bölgenin son bir yılda ekonomik olarak çok gerilediğini, sadece Mardin MÜSİAD üyeleri olarak bin kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldıklarını ve bölgede işsizlik oranının yüzde 20'den yüzde 25'lere çıktığını kaydetti.

Bölge için uygulanan 6'ıncı Teşvik Paketi'nin yeterli olmadığını; Şırnak, Diyarbakır, başta olmak üzere olaylardan etkilenen illerin de dahil olmak üzere yeni paketlerin açılması gerektiğini dile getiren Kasap, "Ekstra radikal teşviklerin uygulanmasını hükûmet ve MÜSİAD genel merkez ile yapılan istişarelerde dile getirdik. Bu konuda şikayetçi olduğumuz bir diğer konu ise Türkiye kaç bölgeye ayrılırsa ayrılsın son bölgesinde sürekli biz oluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim