• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Muş Ve Osmaniye Valileri Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı

Muş Ve Osmaniye Valileri Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı
Muş Valiliği tarafından düzenlenen Kariyer Günleri'ne Muşlu Osmaniye Valisi Kerem Al konuşmacı olarak katıldı.

Muş Valiliği tarafından düzenlenen Kariyer Günleri'ne Muşlu Osmaniye Valisi Kerem Al konuşmacı olarak katıldı.

Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen Muş Valiliği Kariyer Günleri programına Muş Valisi Seddar Yavuz, Osmaniye Valisi Kerem Al, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, kamu kurum amirleri ve çok sayıda liseli öğrenci ile öğretmenleri katıldı. Kariyer Günleri kapsamında "Geleceğimizi şekillendiriyoruz" programının ilk konuşmacısı olan Muş Valisi Seddar Yavuz, öğrencilere "Biz istiyoruz ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı siz olun, Başbakanı siz olun" dedi.

Osmaniye Valisi Kerem Al'ın Muşlu olduğunu hatırlatarak örnek gösteren Vali Yavuz, göreve başladığından beri sürekli öğrencilere zaman ayırdığını söyledi. Muşlu vali, kaymakam ve diğer bürokratları örnek veren Vali Yavuz, "Valiliğimizin düzenlemiş olduğu Kariyer Günlerine bizleri kırmayarak, aramıza teşrif eden Muş'umuzun yetiştirmiş olduğu çok değerli bir devlet adamı, bürokrat Sayın Valim Kerem Al Beyi aramızda görmekten duyduğum memnuniyet bir kez daha ifade ediyorum. Göreve başladığımız günden beri Kariyer Günleri programlarına çok önem veriyor ve sizlerle her fırsatta bir araya geliyoruz. Biz istiyoruz ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı siz olun, Başbakanı siz olun, doktorları, mühendisleri siz olun, siyasetçileri siz olun ve bu ülkeyi siz yönetin. Dolaysıyla sizlerin önüne bu topraklarda yetişmiş, sizlerin arasında büyümüş, aynı havayı teneffüs etmiş, büyüklerinizin sizlerle bir araya gelmesi fevkalade önemlidir" dedi.

"GELECEĞE MUTLAKA UMUTLA BAKIN"

79 milyon vatan evladına aynı gözle bakıldığını ve şefkatle sarıldığını kaydeden Vali Yavuz, "Sizlerin geleceğe umutla bakması bakımında bu programları son derece önemsiyoruz. Dolaysıyla önümüzdeki günlerde hemşehrimiz Isparta Valimiz sizlere buluşacak. Bu toprakların yetiştirdiği çok önemli iş adamları, akademisyenleri, siyasetçileri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Biz 79 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve aynı şefkatle kucaklıyoruz, bu kucaklaşmamız bizim kutlu yürüyüşümüze güç katacak ve mutlak suretle yeni ve büyük Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. O yüzden biz diyoruz ki gelin bu çorbada sizin de tuzunuz olsun, sizde rol alanı ve bu ülkeyi hep beraber aydınlık günlere doğru taşıyalım. Sayın valime bir kez daha hem şahsım adına hem de sizler adına teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz'un açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Osmaniye Valisi Kerem Al, Muş'a gelmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere hiçbir zaman ümitsizliğe düşmemeleri tavsiyesinde bulunan Vali Al, "Çok çalışmak, sebat, sabır başarıyı getirdi. Hiçbir zaman umutsuz olmayın. Karşınıza bir takım engeller çıkabilir. Hayat bu; inişi, çıkışı bol olan bir süreç yaşarsınız ama hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyin. Geleneksel toplumlar, moderniteye, seküler bir hayata geçerken hepimiz görüyoruz ki birtakım sancılar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu coğrafyanın hiç hak etmediği kan ve gözyaşı egemen oldu" diye vurgulayan Vali Al, "İdeolojilerin kör, robot haline gelen birtakım insanlar yetiştirme modeli oldu. Bizim sistemimizin, belki eğitim sisteminin birtakım sakatlıkları, çarpıklıkları da burada rol aldı. Eğitim sistemimiz daha çok akla yönelik oldu. Birtakım şeyleri ıskaladık. İnsanlarımızın kalbini, ruhunu doyurmadık. Bugün bu sancılar yaşanıyor. Tabi sadece bu değil, fakir bir coğrafya, eğitim standardı düşük, bunlar bizim önceliklerimiz. Bir de manevi bir doyum olmayınca açmazlar sırıttı, sancılar arttı. Birtakım merhametsiz, acımasız duygular hakim oldu. Ama bunları aşmak durumundayız. Çıkmaz sokaklara dalıyoruz, bu çözüm değil. Muş'umuzun temel hedefi kalkınma; sadece Muş'umuzun değil ülkemizin temel hedefi kalkınma olmalı. Eğitimle beraber standardı yakalamalıyız. Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin morallerini yüksek tutmalı, umutlarını yok etmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Muş Valisi Seddar Yavuz ve Osmaniye Valisi Kerem Al, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Muş Ve Osmaniye Valileri Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı

Muş Ve Osmaniye Valileri Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı

Muş Ve Osmaniye Valileri Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı

Muş Ve Osmaniye Valileri Öğrencilere Tecrübelerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim