• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Mülteci çocukları simgeleyen kukla Amal’ın üçüncü durağı Tarsus oldu

Mülteci çocukları simgeleyen kukla Amal’ın üçüncü durağı Tarsus oldu
Mülteci çocukları simgeleyen 3,5 metrelik kukla Amal, annesini bulmak ve yeniden okula devam edebilmek için ülkesi Suriye'den İngiltere'ye doğru yola çıkmıştı.

Mülteci çocukları simgeleyen 3,5 metrelik kukla Amal, annesini bulmak ve yeniden okula devam edebilmek için ülkesi Suriye'den İngiltere'ye doğru yola çıkmıştı. Gaziantep'ten yola çıkan Amal'ın 8 bin kilometrelik yolculuğundaki üçüncü durağı Tarsus oldu. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da Amal'ın Yürüyüşü etkinliğine katıldı.

Mülteci çocukların aileleriyle ya da aileleri olmadan çıktıkları zorlu yolculuğa dikkat çekmek için Good Chance Tiyatrosu öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle başlatılan The Walk (Yürüyüş) projesi kapsamında hazırlanan kukla formundaki Küçük Amal Tarsus'a da uğradı. Tarsus Kent Konseyinin de destek verdiği proje kapsamında Küçük Amal, Tarsus Ulu Camiyi ziyaret etti, Kubat Paşa Medresesindeki etkinliğe katıldı, çocuklarla birlikte şarkılar söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, "Amal'ın Gaziantep'ten başlayan yolculuğunda geldiği nokta; medeniyetin göz bebeği Tarsus" dedi.

Amal'ın bu yolculuğunun amacının farkındalık oluşturmak, mülteci çocukların bir iç savaştan sonra sığındıkları ülkedeki sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirten Bozdoğan, "Elbette ki buradaki en önemli unsur özellikle mültecilerimizin bizlerin sorunu olmadığı, onları sorun olarak görmediğimizdir. Bu süreçte de Amal'ın farkındalığını ortaya koyarken yaşadığımız sorunlarla yüzleşmek ve bunlara çözüm getirmektir asıl olan. Doğru olan, bu sorunlarla yüzleşmek ve yüzleşilen bu sorunların çözüme gitmesidir. Tarsus, tarihin ve kültürün başkenti, elbette ki Amal'ı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle Amal'a ve ekibine Tarsus" un tadını, Tarsus" un keyfini çıkarmalarını diliyorum" diye konuştu.

Mülteci çocukları simgeleyen kukla Amal’ın üçüncü durağı Tarsus oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim