• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Muhtarlardan ’Kalaşnikof’ eleştirilerine tepki

Muhtarlardan ’Kalaşnikof’ eleştirilerine tepki
Bursalı muhtar dernekleri, 10 Nisan Polis Haftası'nda muhtarların Kalaşnikof tüfekle atış yapmasını eleştirenlere tepki gösterdi.

Bursalı muhtar dernekleri, 10 Nisan Polis Haftası'nda muhtarların Kalaşnikof tüfekle atış yapmasını eleştirenlere tepki gösterdi. Muhtarlar, "Programın çarpıtılarak başka minvallere çekilmesini kınıyoruz" dedi.

Bursa'da Nilüfer Muhtarlar Derneği, Osmangazi Muhtarlar Derneği ve Yıldırım Muhtarlar Derneği üyeleri ile Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak'ın da katılımıyla Bursa Özel Harekat Şube Müdürlüğünün Atış ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte muhtarların poligonda Kalaşnikof tüfekle atış yapması kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu.

Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Aydın, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, eleştirilerin ardından ortak bildiri yayınladı. Bildiriyi okuyan Erol Yılmazer, "Türkiye'nin huzur ve güvenini sağlamak amacıyla emek harcayan polislerimizin 10 Nisan Polis Haftasını kutlamak amacıyla muhtarlarımız ile birlikte, Bursa Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret ettik. Bizleri samimiyet ve içtenlikle karşılayan ve ağırlayan Bursa Emniyet Müdürümüz Osman Ak ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz. Her Polis Haftası'nda olduğu gibi bu yıl da polislerimizi ziyaret ederek kutlamak istedik. Ziyaret ettiğimiz yer Atış ve Eğitim Merkezi olunca muhtar arkadaşlarımız da ruhsatlı tabancalarıyla poligondaki sabit hedeflere eğitimci polis memurları kontrollerinde atış yaptılar. Poligonda kontrollü bir şekilde atışlarını gerçekleştiren muhtarlarımız, özel harekat polislerimizin kullandıkları Kalaşnikof tüfeklerini merak etmeleri ve ısrarcı davranması üzerine Bursa Emniyet Müdürümüz de sabit hedeflere polis memurlarının kontrolünde Kalaşnikof tüfekle atış yapmalarına izin verdi. Bu atışların sonrasında da günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapılarak Emniyet Müdürümüze ve ekibine teşekkür ederek ayrıldık. Gayet samimi geçen Polis Haftası kutlamasında ülkemizin huzuru ve güvenliği için fedakarca görev yapan emniyet camiamız, onların sahadaki en büyük yardımcılarından olan biz muhtarlara, birkaç gündür maksadını aşan tepkiler verilmesine biz de tepkiliyiz. Muhtar arkadaşlarımızın 5-6 mermi atmasıyla nasıl bir eğitim alınıyor onu da çözmüş değiliz. Böyle güzel bir programın bu kadar çarpıtılarak başka minvallere çekilmesini kınıyoruz. Emniyet camiamız ve biz muhtarların üzerinden Bursa Emniyet Müdürümüz Osman Ak ve camiaya zarar vermeye çalışanları da sağduyulu, objektif ve hoşgörülü olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim